Beloften blijven steken op gelijkspel

Jong Feyenoord/Excelsior is dinsdagavond in de oefenwedstrijd tegen Leonidas blijven steken op een 2-2 gelijkspel. De Rotterdamse amateurclub, die dit jaar het honderdjarig bestaan viert, was voor rust de sterkste ploeg, maar Jong Feyenoord/Excelsior herstelde zich goed in de tweede helft. Michel van Guldener en Mick van Buren verzorgden de doelpunten bij de beloften.
Jong Feyenoord/Excelsior mocht blij zijn dat Leonidas voor rust maar twee keer had weten te scoren. Hoewel de Rotterdamse beloften al na ruim tien minuten op voorsprong waren gekomen via een goede goal van Van Guldener uit een steekpass van Marlon Oranje, trok Leonidas na de openingstreffer de wedstrijd naar zich toe. De amateurs kregen tot de rust een handvol honderd procent kansen, maar wisten er slechts twee te benutten.

Nadat trainer André Hoekstra in de rust drie wissels door had gevoerd, was er in de tweede helft een veel sterker Jong Feyenoord/Excelsior te zien. De ploeg had het betere van het spel en kreeg verschillende mogelijkheden. De gelijkmaker van Excelsior A-junior Van Buren, die in een leeg doel kon binnen koppen nadat Jordao Pattinama de bal over de doelman had getikt, was daarom volledig verdiend.

Hoekstra was na afloop gematigd tevreden over de wedstrijd van zijn ploeg. ‘De eerste helft was niet goed van onze kant, maar na rust hebben we het aardig opgepakt.’ Voor Jong/Feyenoord staat volgende week dinsdag weer een oefenwedstrijd op het programma. De beloften gaan dan op bezoek bij Vitesse Delft.

Leonidas – Jong Feyenoord/Excelsior 2-2
12’ 0-1 Van Guldener