Onder 18 niet voorbij VVV-Venlo A1: 2-2

Feyenoord onder 18 heeft zaterdagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen hekkensluiter VVV Venlo A1. Voor de ploeg van trainer Jan Gösgens was het alweer het zevende gelijkspel in de competitie. Onder 17 is na een 3-1 winst op Heerenveen/Emmen B1 gestegen naar de derde plaats op de ranglijst. Voor O/16 leverde de derby met Excelsior zes doelpunten en drie punten op. Op Woudestein werd het 3-6. Onder 15 ontving RBC Roosendaal C1 en won met 3-2. Ook onder 14 speelde tegen RBC Roosendaal. O/14 versloeg de C2 van de Roosendalers met 2-0.

ONDER 18 EN VVV-VENLO A1 IN EVENWICHT
Feyenoord onder 18 ontving zaterdagmiddag met VVV-Venlo A1 de hekkensluiter van de eerste divisie. De ploeg van trainer Jan Gösgens speelde in competitieverband alweer voor de zevende keer gelijk, het werd 2-2. Andréa Fileccia en Daan Smith maakten de Rotterdamse treffers.

‘Het is ongelofelijk, het zesde gelijkspel op rij’ reageerde Gösgens. ‘Het gekke is: we hadden hem net zo goed kunnen winnen of verliezen. Dus je kunt niet zeggen dat het een onterechte uitslag is. We staan nu negende, maar hebben pas twee wedstrijden verloren. Het blijft erg zuur.’

Gösgens zag zijn team in de tiende minuut op achterstand komen tegen de Venlonaren. Een kwartier later ging een goede combinatie door het midden tussen Osama Rashid en Fileccia vooraf aan de gelijkmaker van Feyenoord, die door Fileccia werd gemaakt. O/18 had achterin weinig te duchten van de bezoekers en ging op zoek naar een voorsprong, die er pas na rust kwam. Er was een uur gespeeld toen Smith uit een hoekschop van Rashid de bal in het doel kopte en voor 2-1 zorgde. Het was alweer de derde treffer van de centrale verdediger in dit seizoen.

Kansen voor Fileccia en Daniel Alund werden niet benut en daarmee maakte O/18 het zichzelf, net als zo vaak dit seizoen, onnodig lastig. Ook de harde tegenwind hielp de Rotterdammers na rust niet. VVV-Venlo bleef in de wedstrijd en tien minuten voor tijd leidde een uitbraak van de Limburgers tot de gelijkmaker. Een voorzet vanaf links werd knap binnen gekopt en verdween hard achter doelman Mike Termijn.

Feyenoord O/18 – VVV-Venlo A1 2-2

10’ 0-1
25’ 1-1 Fileccia
60’ 2-1 Smith
80’ 2-2

Opstelling Feyenoord O/18: Termijn; Van Oosten, Smith, Kruithof, De Rooij; Bouwmeester, Lagouireh, Rashid; Fileccia (75’ Schoonheijm), Boukhari (46’ Alund) en N. Velder.

ONDER 17 DERDE NA WINST OP HEERENVEEN/EMMEN B1
Voor Feyenoord onder 17 was het duel met nummer drie Heerenveen/Emmen B1 een belangrijke. De Rotterdammers moesten thuis winnen om bovenin mee te blijven doen. Vooral dankzij een goede eerste helft won de ploeg van trainer Cor Adriaanse met 3-1. Daardoor wisselt O/17 met de bezoekers van plek op de ranglijst.

Het veld was na een flinke regenbui zaterdagmiddag lastig te bespelen. Feyenoord paste zich goed aan de omstandigheden aan en liet goed voetbal zien. Binnen tien minuten werd voor het eerst gejuicht in het Rotterdamse kamp. Jair Balrak bereikte met een hakje Elvis Manu, die de artistieke aanval beheerst met een doelpunt bekroonde. Na een half uur verdubbelde O/17 de score. Na een overtreding op Balrak in het strafschopgebied, schoot Mats van Huijgevoort vanaf elf meter raak.

Dat de omstandigheden zwaar waren, kwam vooral na de rust aan het licht bij de Feyenoorders. De eerste helft had veel kracht gekost, waardoor het voetbal minder dan voor de pauze. Dat betekende echter niet dat de thuisploeg in de problemen kwam. Balrak en Manu kwamen beiden oog in oog te staan met de doelman van Heerenveen/Emmen, maar misten de grote kansen. Toen na een klein uur de bezoekers na hands ook een strafschop kregen en de 2-1 maakten, dreigde het nog spannend te worden. Maar vijf minuten voor tijd zorgde een eigen doelpunt, na een voorzet van Manu, voor de 3-1 eindstand.

‘We hebben, zeker gezien de omstandigheden, heel goed gespeeld’, was Adriaanse na afloop van mening. ‘We hebben veel strijd geleverd en zijn nauwelijks in de problemen gekomen. Door deze overwinning blijven we bovenin meedoen.’

Feyenoord O/17 – Heerenveen/Emmen B1 3-1

9’ 1-0 Manu
31’ 2-0 Van Huijgevoort
57’ 2-1
76’ 3-1 Eigen doelpunt

Opstelling Feyenoord O/17: De Jong; J. van Deelen, Rutten, Van Huijgevoort, Y. van Deelen; M. Steenvoorden, Blij (67’ J. Steenvoorden), Cornelissens (70’ Ebecilio); Agatowski (57’ Janssen), Balrak en Manu.

WINST VOOR ONDER 16 IN DERBY TEGEN EXCELSIOR B2
Het treffen tussen Excelsior B2 en Feyenoord onder 16 mag met recht een wedstrijd met twee gezichten worden genoemd. In de eerste helft had Feyenoord zaterdag niets in te brengen en kwam het met 2-1 achter. Na de pauze overspeelde O/16 de thuisploeg en won het uiteindelijk met 3-6 op Woudestein.

‘Voor rust was het van onze kant heel vlak. Er was te weinig beweging en we speelden erg mat’, was trainer Gaston Taument na afloop duidelijk. ‘Na wat omzettingen in de rust was de tweede helft heel goed. Het had ook zomaar 3-9 kunnen zijn.’ In die matige eerste helft kwam Feyenoord nog wel op 0-1. O/15-speler Tonny Trindade De Vilhena opende de score na ruim een kwartier spelen. In het vervolg boog de thuisploeg de stand om naar een 2-1 voorsprong.

Met het inbrengen van Terence Kongolo en Kevin Gómez Nieto na de rust, probeerde Taument meer rust in het spel van zijn ploeg te brengen. Vlak na de pauze werden de bezoekers via een strafschop al snel in de gelegenheid gesteld gelijk te maken. Anass Achahbar benutte die buitenkans. Vanaf dat moment kwam Feyenoord los en liep het binnen het uur, via twee treffers van Jean-Paul Boëtius, uit naar een 2-4 voorsprong.

O/15 speelde vrijuit en creëerde kans op kans. Daarvan zette Feyenoord er in de laatste twintig minuten nog maar twee om in een doelpunt, onder andere via een treffer van Joey Sleegers. Excelsior deed in de laatste minuut nog iets terug door de 3-6 te scoren.

Excelsior B2 – Feyenoord O/16 3-6

17’ 0-1 Achahbar
20’ 1-1
39’ 2-1
45’ 2-2 Achahbar
47’ 2-3 Boëtius
57’ 2-4 Boëtius
65’ 2-5
72’ 2-6 Sleegers
80’ 3-6

Opstelling Feyenoord O/16: Franken; Van Beek, Maatsen (41’ Kongolo), Rekik, Woudenberg; Dercks (57’ Thong), De Vilhena, Sleegers; Boëtius, Achahbar en Staas (41’ Gómez Nieto).

OVERWINNING ONDER 15 OP RBC ROOSENDAAL C1
Tegen middenmoter RBC Roosendaal C1 heeft Feyenoord onder 15 zaterdagmiddag een moeizame 3-2 overwinning geboekt. Op Varkenoord zorgden treffers van Jesse Driebergen, Brandon Robinson en Faris Afifi voor de winst. Feyenoord gaat nog altijd, met twee wedstrijden meer dan de nummer twee Willem II/RKC C1, aan kop.

Er waren slechts twee minuten gespeeld toen de bezoekers een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen onbenut lieten. De scheidsrechter gaf RBC een strafschop, maar die werd gemist. Ook Feyenoord verzuimde in de beginfase een opgelegde kans te verzilveren toen Afifi voor open doel niet wist te scoren. Na twintig minuten was het wel raak. Ryan Korporaal legde een vrije trap op het hoofd van Driebergen, die prachtig binnen kopte.

Nadat de ploeg uit Roosendaal nog voor de rust op 1-1 was gekomen, ging Feyenoord na de pauze snel op zoek naar een nieuwe voorsprong. Binnen drie minuten brachten de Rotterdammers RBC de genadeklap toe. In de 47ste minuut scoorde Robinson uit een voorzet van Driebergen en na vijftig minuten stelde Robbert de Vos aanvaller Afifi in staat de derde treffer voor de thuisploeg te maken. Vijf minuten later vond RBC de aansluiting toen O/15 na een hoekschop appelleerde voor hands. De arbiter floot niet en een attente RBC’er prikte de 3-2 binnen.

‘Het was geen hoogstaande wedstrijd’, vond trainer Jeffrey Oost. ‘De omstandigheden waren niet ideaal, maar dat mag geen excuus zijn. RBC was feller in de duels en had de 3-3 kunnen maken. De wil was bij ons wel aanwezig, maar we waren te slordig en niet attent genoeg.’

Feyenoord O/15 – RBC Roosendaal C1 3-2

20’ 1-0 Driebergen
39’ 1-1
47’ 2-1 Robinson
50’ 3-1 Afifi
55’ 3-2

Opstelling Feyenoord O/15: Jharie; Van de Ruit (40’ Medar), Lopes Cabral, Korporaal, Dorand (55’ Agata); Groenbast, Thenu (36’ De Vos), Ake; Robinson (55’ El Baad), Driebergen en Afifi.

ONDER 14 ONDER LASTIGE OMSTANDIGHEDEN VOORBIJ RBC C2
Feyenoord onder 14 nam het zaterdag in eigen huis op tegen RBC Roosendaal C2. Op een drassig veld, dat het voor beide teams moeilijk voetballen maakte, won de ploeg van trainer Rob Kurvers met 2-0. Phebian James en Polino Luiza Lubanzadio maakten de doelpunten.

‘Het voetbal was goed, al hadden we te lang moeite om echt gevaarlijk te worden’, analyseerde Kurvers het duel. ‘Er was in de voorhoede te weinig beweging en dat kwam met name door het moeilijk bespeelbare veld.’ Ondanks de lastige omstandigheden gingen de Rotterdammers met overtuiging op zoek naar de voorsprong. De thuisploeg domineerde en zag RBC daardoor nauwelijks van de eigen helft afkomen, maar Feyenoord miste voorin stootkracht.

Pas vlak voor de rust zorgde Feyenoord voor het eerste echte gevaar voorin. Dat leidde ook direct tot een treffer. James schoot van afstand en zag zijn schot in het doel van RBC verdwijnen: 1-0. In de tweede helft ging O/14 beter met de omstandigheden om. Dat zorgde voor beter aanvalsspel en meer gevaar voor het doel van de bezoekers, die zelf weinig lieten zien in aanvallend opzicht.

Tien minuten voor tijd lieten de Rotterdammers de mooiste aanval van de middag zien. Djazz Manusama liep met speels gemak door de verdediging van de Roosendalers heen en stelde Luiza Lubanzadio in staat de tweede treffer te maken.

Feyenoord O/14 – RBC Roosendaal C2 2-0

47’ 1-0 James
63’ 2-0 Luiza Lubanzadio

Opstelling Feyenoord O/14: Van Vliet; Gronsveld, Knoester, Yalamoglu, James; Van der Sman, Klooster, Van der Pijl (40’ El Baad); Schoenmaker (40’ Liefden)(70’ Lenzini), Manusama en Luiza Lubanzadio.