Fanshop
Fanshop

Oranje en Italiƫ scoren niet

Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond een oefenwedstrijd tegen Italiƫ met 0-0 gelijkgespeeld. In Pescara wisten beide reeds voor het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika geplaatste ploegen de toeschouwers geen moment te boeien. Voor Oranje deed Eljero Elia enkele keren van zich spreken. De thuisploeg zette hier een aantal counters tegenover, zonder dat deze tot veel gevaar leidden.
Bondscoach Bert van Marwijk begon met Feyenoorder Giovanni van Bronckhorst als linksback aan de wedstrijd. De aanvoerder speelde de volle negentig minuten. Ook de oud-Feyenoorders Dirk Kuyt en Robin van Persie verschenen aan de aftrap. Kuyt speelde heel de wedstrijd, Van Persie moest zich al na een kwartier met een enkelblessure laten vervangen. Volgens de eerste diagnose heeft de aanvaller in het duel met de Italianen zijn enkelbanden gescheurd.

Op weg naar het Wereldkampioenschap staat aanstaande woensdag alweer de volgende oefeninterland op het programma. In het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen is het eveneens van WK-deelname zekere Paraguay de tegenstander.