Fanshop
Fanshop

Wijnaldum matchwinner bij Jong Oranje

Jong Oranje heeft dinsdagavond de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Spanje met 2-1 gewonnen. Georginio Wijnaldum blonk uit bij Nederland met een assist en een doelpunt. De middenvelder toonde zich achteraf verheugd over zijn eigen optreden. ‘Ik heb een paar wedstrijden niet mijn eigen niveau gehaald, maar keer morgen (donderdag, red.) met een heel goed gevoel terug bij Feyenoord. Dit voelt als een nieuw begin. Een assist en een doelpunt geven veel zelfvertrouwen.’ Naast Wijnaldum speelde ook Leroy Fer de hele wedstrijd.
Spartaan Erik Falkenburg bracht Jong Oranje na een kwartier spelen op voorsprong, na een voorzet vanaf de achterlijn van Wijnaldum. Na ruim een uur spelen verdubbelde de Feyenoorder de marge, door vogelvrij binnen te koppen. Jong Spanje deed tien minuten voor tijd nog iets terug, maar het was niet voldoende om de zege van Nederland in gevaar te brengen.

‘Tegen Spanje krijg je de ruimte, omdat zij ook willen voetballen’, zei Wijnaldum. ‘Dan zie je hoe goed we zijn. Ikzelf kreeg ook veel ruimte en kon mijn acties maken.’ Door de zege gaat Jong Oranje nu alleen aan kop in groep vier, met het maximale resultaat uit vijf wedstrijden. Spanje volgt op zes punten, maar heeft nog wel een duel tegoed.

Bron foto: KNVB.nl