Fanshop
Fanshop

Cissé en jeugdinternationals sluiten aan bij groep

Mario Been kon donderdagochtend weer een vrijwel complete selectie begroeten op het trainingsveld. Sekou Cissé, Georginio Wijnaldum en Leroy Fer sloten weer aan bij de groep, nadat twee dagen eerder Karim El Ahmadi al was teruggekeerd van internationale verplichtingen. Giovanni van Bronckhorst ontbrak donderdag nog op Varkenoord. De aanvoerder speelde woensdagavond nog een oefeninterland met het Nederlands elftal tegen Paraguay.


Aan de hand van de afsluitende partijvorm viel op te maken dat Darley tegen de Utrechters onder de lat zal staan en Been bevestigde dit na afloop van de training. ‘Hij heeft het goed gedaan tegen AZ en we willen nu kijken of hij de eerste keeper van Feyenoord kan worden’, zei de oefenmeester. ‘Rob van Dijk heeft het ook fantastisch gedaan, maar in een gesprek met hen beiden heb ik ze uitgelegd waarom ik voor Darley kies.’

Jon Dahl Tomasson trainde apart van de groep. De Deense aanvaller werkte samen met hersteltrainer Marcel Cas aan het herstel van zijn bovenbeenblessure. Been liet weten goede hoop te hebben dat Tomasson zondag deel uit kan maken van de wedstrijdselectie. Andwélé Slory ontbrak op Varkenoord. De aanvaller verliet dinsdag al de training vanwege griep en is hier nog niet van hersteld.