Feyenoord onder 19 hervat competitie met nederlaag

Nadat Feyenoord onder 19 op 17 oktober voor het laatst een competitieduel afwerkte, werd de competitie zaterdag tegen nummer twee AZ hervat met een 1-2 nederlaag. Jerson Cabral maakte het enige doelpunt voor O/19. Onder 17 won in de beker met 2-1 van RBC Roosendaal B1 en plaatste zich daardoor voor de kwartfinale. Voor Onder 16 stond een oefenduel met AZ B2 op het programma. De Rotterdammers wonnen eenvoudig met 6-1. De geplande oefenwedstrijd tussen Argon A1 en Feyenoord O/18 ging niet door.
ONDER 19 KRIJGT TE WEINIG TEGEN AZ A1

Feyenoord onder 19 hervatte de competitie na vier weken competitieloos voetbal zaterdagmiddag met de topper tegen AZ. De Alkmaarders stonden voorafgaand aan dit duel tweede op de ranglijst en bij winst zou Feyenoord van plek ruilen met de Noord-Hollanders. Maar het duel op Varkenoord ging ongelukkig met 1-2 verloren, waardoor Feyenoord op de vierde plaats blijft staan.

‘Ik beschouw deze nederlaag als een incident’, vertelde trainer Jean-Paul van Gastel na afloop. ‘We hebben het grootste gedeelte van de wedstrijd gecontroleerd en hadden recht op minimaal een punt.’ Van Gastel moest het doen zonder drie vaste waarden in zijn ploeg omdat Luc Castaignos, Stefan de Vrij en Bart Schenkeveld beschikbaar moeten zijn voor de wedstrijd van het eerste elftal tegen FC Utrecht.

Onder 19 begon zaterdag prima aan het duel met AZ. Vooral het eerste halfuur van de Rotterdammers was goed. Na ruim een kwartier spelen kwam de thuisploeg op voorsprong na een doelpunt van Jerson Cabral, die goed reageerde op een diepe bal van Mats van Huijgevoort.

Die voorsprong stond pas vijf minuten op het bord toen AZ al iets terug deed. De spits van de bezoekers beroerde de bal met de hand, maar deed dat buiten het zicht van de arbiter, die de treffer goedkeurde.

Met een bal op de lat en een goede kans voor Jair Balrak was Feyenoord voor de pauze nog dichtbij een voorsprong, maar ook AZ kreeg een enorme kans door voor open doel te missen.

Iets later was het wel raak voor de Alkmaarders. Opnieuw zag Van der Post er niet goed uit toen hij een op het oog eenvoudige vangbal losliet en een aanvaller simpel kon binnen tikken. In de tweede helft zette Feyenoord de bezoekers nog wel fel onder druk, maar een gelijkmaker zat er niet in.

Feyenoord O/19 – AZ A1 1-2

17’ 1-0 Cabral
22’ 1-1
38’ 1-2

Opstelling Feyenoord O/19: Van der Post; Martins Indi, Van Huijgevoort, Erkelens (75’ Smith), Eekman; Clasie (90’ Boukhari), Rashid, Isoufi; Cabral, Balrak en Lagouireh (46’ Khwela).

ONDER 17 BEREIKT KWARTFINALE BEKERTOERNOOI

Met een 2-1 thuisoverwinning op RBC Roosendaal B1 heeft Feyenoord onder 17 zaterdag een plekje bij de laatste acht in het bekertoernooi veilig gesteld. De ploeg van trainer Cor Adriaanse won dankzij treffers van Julian Agatowski en Elvis Manu.

Het duel op Varkenoord kenmerkte zich niet door goed voetbal. O/17 toonde de afgelopen weken aan in vorm te zijn en speelde goed tegen Heerenveen/Emmen B1 en NAC Breda B1, maar zaterdagmiddag was van dat goede spel weinig te zien. Het spel van de Rotterdammers was mat en het duurde lang voordat eerstedivisionist RBC serieus in de problemen werd gebracht. Een minuut voor rust schoot Agatowski zijn ploeg uit een afgeslagen hoekschop op voorsprong.

Na de pauze was het duel in de achtste finale van het bekertoernooi niet veel beter. Feyenoord had er een kwartier voor tijd een strafschop voor nodig om de voorsprong te verdubbelen. Manu werd neergelegd en ging zelf achter de bal staan om de 2-0 aan te tekenen. In de slotfase maakte RBC nog de aansluitingstreffer nadat doelman Angelo Spanjaart de bal had losgelaten, maar die treffer kwam voor de bezoekers te laat om nog van waarde te zijn.

‘We zijn een ronde verder en daarmee is alles gezegd’, keek Adriaanse terug op de zege van zijn ploeg. ‘Het was een overwinning zonder glans. Het was absoluut geen goede wedstrijd. Maar we staan wel in de kwartfinale en dat is het belangrijkste.’

Feyenoord O/17 – RBC Roosendaal B1 2-1

39’ 1-0 Agatowski
64’ 2-0 Manu
74’ 2-1

Opstelling Feyenoord O/17: Spanjaart; J. Steenvoorden, Rutten, Kongolo, Van der Laan; M. Steenvoorden, Blij (41’ El Harouchi), Cornelissens; Agatowski, Janssen (59’ Achahbar) en Manu.

ZES TREFFERS EN WINST VOOR ONDER 16 IN OEFENWEDSTRIJD

Feyenoord onder 16 oefende zaterdag op eigen veld tegen de leeftijdsgenoten van AZ. De Rotterdammers wonnen ruim en scoorden net als afgelopen weekend tegen Excelsior zes maal. Het duel eindigde in 6-1. Tonny Trindade de Vilhena scoorde drie keer.

‘Het was een hele nuttige oefenwedstrijd’, vond trainer Gaston Taument. ‘Vaak zie je in een oefenwedstrijd een behouden instelling bij de spelers, maar de beleving vandaag was prima. Ook gingen we goed met de kansen om, terwijl we eerder dit seizoen vaak moeite hadden afstand te nemen.’

Opvallend was het aandeel dat O/15-speler De Vilhena in de overwinning had. De middenvelder opende de score voor O/16 na een kwartier spelen en verdubbelde de marge vijf minuten later.

Toen Kyle Ebecilio na een klein halfuur de derde Rotterdamse treffer maakte, was AZ net teruggekomen tot 2-1. De Noord-Hollanders hadden voor rust een veldoverwicht maar waren in tegenstelling tot de thuisploeg verre van effectief. Waar Feyenoord van de vijf kansen er vier in een treffer omzette, scoorde de ploeg uit Alkmaar uit minstens zoveel kansen maar één keer. Kevin Gómez Nieto zorgde in de eerste helft nog voor 4-1.

Na de pauze was het spel van O/16 iets minder bruisend. De ploegen gingen voetballend gelijk op, maar Feyenoord bleef uitblinken in het afmaken van de kansen. Ebecilio scoorde zijn tweede en Feyenoords vijfde treffer en het laatste woord was aan De Vilhenna die in de slotfase zijn hattrick met zijn derde doelpunt completeerde.

Feyenoord O/16 – AZ B2 6-1

14’ 1-0 De Vilhena
21’ 2-0 De Vilhena