Feyenoord O/19 wint bij Willem II/RKC A1: 0-2

Feyenoord onder negentien heeft woensdagavond de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC A1 met 0-2 gewonnen. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel was heer en meester in Brabant, maar vergat een grote overwinning op de thuisploeg te boeken. Luc Castaignos zette de Rotterdammers na een half uur spelen op voorsprong, waarna het tot de slotfase wachten was tot Shabir Isoufi de wedstrijd definitief besliste.
‘We hebben het vandaag goed gedaan, alleen zullen we in het vervolg eerder de strot van de tegenstander dicht moeten knijpen’, ging Van Gastel na afloop in op de vele kansen die zijn ploeg nodig had om het net te vinden. ‘We hadden vandaag zomaar met zes of zeven tegen nul kunnen en moeten winnen en doen onszelf tekort door Willem II/RKC zolang in de wedstrijd te houden.’

Feyenoord had heel de eerste helft een fors overwicht, hield de rijen achterin gesloten en creëerde zelf voorin de nodige kansen. Na een klein half uur spelen stond de verdiende 0-1 op het scorebord. Centrale verdediger Mats van Huijgevoort verstuurde een lange bal naar Castaignos, die goed afrondde.

Op slag van rust herhaalde dit tafereel zich grotendeels, alleen was het dit keer de doelman van de thuisploeg die een stokje stak voor de inkomende Castaignos. De sluitpost deed dit echter op onreglementaire wijze, waardoor Feyenoord van de arbiter een strafschop kreeg toegekend. Jordy Clasie nam plaats achter de bal, maar wist de voorsprong niet te verdubbelen.

‘Scoren wij voor de rust wel een tweede en derde treffer, dan zou het in de tweede helft heel wat makkelijker zijn gegaan’, zei Van Gastel. Nu bleef Willem II/RKC hoop houden, zonder overigens aansprak te maken op een treffer. Feyenoord kwam namelijk ook in het tweede bedrijf niet in de problemen, al werd het spel van de Rotterdammers wel slordiger.

Ondanks de slordigheid in het spel van Feyenoord bleven de kansen komen. Isoufi zorgde uiteindelijk in de 81ste minuut op slimme wijze voor de bevrijdende 0-2. Nayib Lagouireh schoot op doel, waarna Isoufi de bal bewust van richting veranderde. De jeugdinternational liet hiermee de Brabantse doelman kansloos.

Door de overwinning heeft Feyenoord weer de aansluiting met de nummer twee AZ en het op de derde plaats staande Ajax te pakken. Aanstaande zaterdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma voor de ploeg van Van Gastel. De Rotterdammers spelen dan wederom een uitduel, ditmaal tegen FC Groningen.

Willem II/RKC A1 – Feyenoord O/19 0-2

28’ 0-1 Castaignos
81’ 0-2 Isoufi

Opstelling Feyenoord O/19: Van der Post; Eekman, Erkelens (82’ Smith), Van Huijgevoort, Martins Indi; Khwela, Isoufi, Clasie; Lagouireh, Castaignos (75’ N. Velder) en Cabral (87’ Balrak).