Fanshop
Fanshop

Hofland overhandigt Feyenoord-voetbaltafel aan Sophia

Kevin Hofland heeft donderdagmiddag een Feyenoord-voetbaltafel overhandigd aan het Kinderziekenhuis Erasmus MC-Sophia. De verdediger deed dit namens Feyenoord als ambassadeur van het Sophia. ‘Het is mooi dat we de kinderen op deze manier wat afleiding kunnen geven’, zei Hofland. De voetbaltafel kwam voor het ziekenhuis als een geschenk uit de hemel, want de vorige had het na twee jaar intensief gebruik onlangs begeven.
Nadat Hofland de voetbaltafel had onthuld, kon hij direct aan de bak. Tijdens de eerste wedstrijd op de voetbaltafel nam Hofland het op tegen een team onder aanvoering van de jonge Edylene. Het meisje speelde het spel lachend en had daar gezien de overwinning die ze op Hofland boekte ook alle reden toe. ‘Met heel kleine dingen kun je een grote lach op de gezichten van de kinderen toveren’, zei Hofland. ‘Dat is prachtig om te zien.’De voetbaltafel staat op de ouderkamer, waar kinderen voordat ze opgenomen worden met hun ouders of verzorgers opgevangen worden. ‘Door te tafelvoetballen raken ze een deel van de spanning kwijt’, legde pedagogisch medewerker Gezina van Dijk uit. ‘We zijn ontzettend blij dat we nu weer een nieuwe hebben. En dan nog zo’n mooie ook.’

Hofland, die ook nog een zak met knuffels bij zich had voor de kinderen, kon na de overhandiging direct door naar de studio van Sophia TV. De verdediger werd daar in een liveshow ondervraagd en beantwoordde onder meer vragen over hoe het bij Feyenoord gaat. Uitzendingen van Sophia TV worden bijgewoond door meerdere in het ziekenhuis verblijvende kinderen en daarnaast live uitgezonden op de slaapkamers voor de kinderen die niet in staat zijn naar de studio te komen.De samenwerking tussen Feyenoord en het Kinderziekenhuis Erasmus MC Sophia bestaat sinds augustus 2003. Onderdelen van de samenwerking zijn onder meer de spelerspresentatie in het ziekenhuis aan het begin van het seizoen en de traditionele Sophia-dag in De Kuip tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Daarnaast is elk jaar een van de selectiespelers ambassadeur van het kinderziekenhuis. Dit seizoen is dat voor het tweede keer achterelkaar Kevin Hofland.