Fanshop
Fanshop

Bart Schenkeveld maakt debuut tegen ADO Den Haag

Jeugdspeler Bart Schenkeveld maakt naar alle waarschijnlijkheid zondag zijn debuut voor Feyenoord. De verdediger begint op de positie van rechtsback. Kelvin Leerdam, die de afgelopen weken op die plek speelde, verhuist naar de linkerkant, waar hij de positie van de geschorste Giovanni van Bronckhorst overneemt. ‘Bart heeft het op de trainingen tot dusver uitstekend gedaan’, lichtte trainer Mario Been vrijdag zijn keuze voor Schenkeveld toe. ‘Dat is weliswaar wat anders dan een wedstrijd, maar ik heb er alle vertrouwen in dat hij het zondag ook kan laten zien. Ik verwacht dat hij zijn stinkende best zal doen. De druk ligt niet bij hem, maar bij mij.’
Karim El Ahmadi ontbreekt zondag in Den Haag. De middenvelder is niet op tijd hersteld van een verrekking aan zijn hamstring, die hij opliep in de afgelopen wedstrijd tegen FC Utrecht. Door de afwezigheid van El Ahmadi begint Luigi Bruins in de basis.

De inzetbaarheid van Jon Dahl Tomasson, Kevin Hofland, Jonathan De Guzman en Andwélé Slory is nog niet zeker. De vier hebben allemaal de groepstraining hervat, maar Been maakt zaterdag pas de definitieve beslissing wie van hen zondag bij de wedstrijdselectie zullen aansluiten. Tomasson, Hofland, De Guzman en Slory zullen in ieder geval niet in de basis beginnen.

Stefan Babovic keert zondag terug van een schorsing. ‘Hij heeft net als Tomasson en De Guzman een tijdje niet kunnen spelen, vandaar dat ik hem nog niet in de basis laat beginnen’, legde Been uit.