Feyenoord O/17 overklast AZ B1: 0-4

Feyenoord onder 17 heeft zondag de competitiewedstrijd tegen AZ B1 met 0-4 gewonnen. In Alkmaar had de ploeg van trainer Cor Adriaanse geen enkele moeite met de nummer vijf van de competitie. Elvis Manu nam drie van de Rotterdamse treffers voor zijn rekening, Matthew Steenvoorden maakte het andere doelpunt.
‘Het was een dik verdiende overwinning’, beschouwde Adriaanse het duel na. ‘AZ heeft ons geen moment in de problemen gebracht en als je dan in een uitwedstrijd een 0-4 uitslag neerzet, heb je het goed gedaan.’

O/17 controleerde het duel vanaf het begin en kwam na een kwartier spelen op voorsprong. Matthew Steenvoorden onderschepte de bal op het middenveld en bereikte Julian Agatowski op de rechterflank. Uit de voorzet die volgde kon Manu de bal simpel binnen tikken.

Tien minuten later was hetzelfde koppel bij de 0-2 betrokken. Agatowski wist met een subtiele steekbal Manu te bereiken, waarop de aanvaller eerst de keeper passeerde en daarna raak schoot. Ook in het vervolg van de eerste helft heerste Feyenoord, maar de teller bleef op twee treffers steken.

Na de pauze was het voor de bezoekers al snel weer raak. Matthew Steenvoorden won knap een duel met zijn directe tegenstander en schoot vanaf twintig meter de bal strak in de hoek. Toen na ruim een uur spelen de doelman van de Noord-Hollanders de bal losliet, kon Manu met een intikker de eindstand op 0-4 bepalen.

AZ B1 – Feyenoord O/17 0-4

16’ 0-1 Manu
24’ 0-2 Manu
44’ 0-3 M. Steenvoorden
62’ 0-4 Manu

Opstelling Feyenoord O/17: De Jong; J. van Deelen (56’ J. Steenvoorden), Rutten, Kongolo, Y. van Deelen; M. Steenvoorden, Blij (60’ Van der Laan), Cornelissens (64’ El Harouchi); Agatowski (64’ Van der Velden), Balrak (52’ Janssen) en Manu.