Fanshop
Fanshop

ADO Den Haag – Feyenoord in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: ADO Den Haag tegen Feyenoord, eindstand: 0-2.
De Volkskrant:
Spreekwoordelijke bluf is ver te zoeken in Den Haag
Maar Ron Vlaar, de meest constante Feyenoorder dit seizoen, hielp zijn ploeg aan de overwinning. Hij reageerde na 25 minuten alert op een hoekschop van Bruins en kon, omringd door geel-groen, raak koppen. Het was een van de weinig geslaagde acties in een helft waarin van alles mis ging. Combinaties strandden voortijdig, schoten misten doel en passeeracties resulteerden in struikelpartijen. Het niveau van hotseknotsbegoniavoetbal wordt nog eens de standaard in de eredivisie.

ADODenHaag.nl:
ADO Den Haag – Feyenoord 0-2
Diep in blessuretijd knoeiden Bosschaart en Timothy Derijck in de eigen verdediging. Op de achterlijn veroverde Leroy Fer de bal op Derijck. Invaller Andwélé Slory had geen moeite om de bal in het lege doel te tikken: 0-2. Het was een treffer die alleen voor de statistici nog enige waarde had.

GPD-bladen:
Jeugdig Feyenoord bezorgt zichzelf onnodig overwerk
Na afloop ging het vooral over twee opvallende aspecten bij Feyenoord. Het eerste gespreksonderwerp was het jeugdige gezicht van het team, dat met Darley (19), Bart Schenkeveld (18), Kelvin Leerdam (19), Leroy Fer (19), Luigi Bruins (22), Diego Biseswar (21) en Georginio Wijnaldum (19) zeven tieners en jonge twintigers herbergde. ‘Dan weet je dat het met ups en downs gaat’, zei Vlaar, die zelf ook nog maar 24 is.

ANP:
Been koestert de tieners bij Feyenoord
‘We speelden bij vlagen onrustig, slordig en naïef'’, erkende Been. ‘Maar vind je het gek met al die jonge gasten? Die maken nu eenmaal fouten.Dat weet je op voorhand als je er zoveel opstelt. Ik ben daarom ongelooflijk blij dat we met dit jeugdige team in deze moeilijke uitwedstrijd met dit lastige publiek drie punten hebben gepakt. We staan weer stevig op de vierde plaats.’

FCUpdate.nl
Been: ‘Schenkeveld slaapt al voor Studio Sport’
Bart Schenkeveld (18) debuteerde zondag bij Feyenoord meer dan verdienstelijk in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (0-2). Dat vond zijn trainer Mario Been ook. ‘Mensen zeiden tegen mij dat het erop leek alsof hij zijn 150e wedstrijd in de eredivisie speelde. Maar het was toch echt zijn eerste hoor.’

Bekijk hier de samenvatting van ADO Den Haag tegen Feyenoord en de reacties van Mario Been en Roy Makaay.