Fanshop
Fanshop

Geslaagde gasttraining Rutjes bij SSV Katendrecht

Gerard Rutjes, trainer van Feyenoord onder 13 en coördinator van de voetbalschool, heeft maandagavond een gasttraining gegeven in Katendrecht, als onderdeel van een workshop van de KNVB voor de trainers van de schoolsportverenigingen. De activiteit maakte onderdeel uit van het project Scoren op Zuid, dat half oktober van start ging en tot doel heeft om sport en educatie in de wijken rond De Kuip te bevorderen.
Rutjes gaf maandagavond samen met Scoren op Zuid-coördinator Jeremy Versteeg een training aan zestien F-pupillen. Deze training werd bijgewoond door 25 trainers van de schoolsportverenigingen, die op deze manier te zien kregen hoe zij op een creatieve en leerzame manier de jeugd de basis van het voetbal bij kunnen brengen.De training werd vooraf gegaan door een theorie-gedeelte, terwijl de trainers van de schoolsportverenigingen na afloop van de praktijktraining hun vragen konden stellen aan Rutjes en Versteeg. ‘Dit alles met het doel om de trainingmethoden van Feyenoord inzichtelijk te maken en de trainers duidelijk te maken hoe ze die kunnen vertalen naar hun eigen trainingen in de wijken’, zegt Versteeg.

Rutjes sprak achteraf van een leuke en leerzame avond. ‘We hebben een training gegeven in de zaal naar het niveau van de kinderen. Ik merkte dat de trainers erg geïnteresseerd waren en ik denk dat we duidelijk hebben kunnen vertellen hoe we bij Feyenoord te werk gaan. Ik begreep dat de trainers dat als heel leerzaam hebben ervaren.’De schoolsportverenigingen zijn in het leven geroepen omdat er in een aantal wijken in Rotterdam weinig of zelfs geen sportverenigingen zijn. In plaats van dat leerlingen grote afstanden moeten afleggen naar een sportvereniging – en daardoor misschien niet aan sporten toekomen – komen de verenigingen daarom naar de wijk. Trainers van sportclubs komen kinderen na schooltijd opzoeken in hun eigen buurt, zodat ze toch kunnen sporten. Feyenoord ondersteunt de schoolsportverenigingen via het project Scoren op Zuid. Dit project is een samenwerking tussen Feyenoord, Deelgemeente Feijenoord en Rotterdam Sportsupport.