Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Jeugdspelers wijzen schoolkinderen de weg

Feyenoord is woensdagmiddag met een deel van de spelersgroep van Feyenoord onder achttien Rotterdam-Zuid ingetrokken om tientallen schoolkinderen een gasttraining te geven. Op het kunstgras van Feyenoords amateurpartner DEHMusschen lieten de jeugdspelers de jonge kinderen verschillende partijtjes spelen en gaven ze uitleg over verschillende onderdelen van het voetbal.


‘Het is leuk om met die kinderen aan de slag te gaan’, zei Twan van Putten, keeper van Feyenoord O/18. Het was voor de jeugdspeler niet de eerste keer dat hij voor een groep kinderen stond. Van Putten is in het bezit van KNVB-diploma Pupillentrainer en trainde vorig seizoen de jongste jeugd van het Leidse UVS. Zijn ervaring was duidelijk zichtbaar op het veld, waar de kinderen direct aan de slag gingen met de aanwijzingen van de Feyenoorder.



DEHMusschen-voorzitter Jan Bouwer zag alle activiteiten bij zijn vereniging met genoegen aan. ‘Leuk dat Feyenoord bij ons als amateurpartner langskomt’, zei hij. DEHMusschen is een van de schoolsportverenigingen in Rotterdam en in die hoedanigheid uiterst succesvol. ‘Via de scholen zijn al ruim tachtig kinderen lid geworden’, zei hij. ‘Ieder kind dat hier vandaag op het veld loopt, is via een school bij ons binnengekomen.’



De gasttraining maakte onderdeel uit van het project Scoren op Zuid, dat half oktober van start ging en tot doel heeft om sport en educatie in de wijken rond De Kuip te bevorderen.



De schoolsportverenigingen zijn in het leven geroepen omdat er in een aantal wijken in Rotterdam weinig of zelfs geen sportverenigingen zijn. In plaats van dat leerlingen grote afstanden moeten afleggen naar een sportvereniging – en daardoor misschien niet aan sporten toekomen – komen de verenigingen daarom naar de wijk. Trainers van sportclubs komen kinderen na schooltijd opzoeken in hun eigen buurt, zodat ze toch kunnen sporten. Feyenoord ondersteunt de schoolsportverenigingen via het project Scoren op Zuid. Dit project is een samenwerking tussen Feyenoord, Deelgemeente Feijenoord en Rotterdam Sportsupport.