Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Schenkeveld begint tegen FC Groningen opnieuw in de basis

Bart Schenkeveld begint zondag tegen FC Groningen evenals vorige week tegen ADO Den Haag in de basis. De jonge verdediger zal andermaal de rechtsbackpositie bekleden, waardoor Kelvin Leerdam naar de bank verhuist. ‘Kelvin heeft het de afgelopen weken goed gedaan, maar Bart heeft mij vorige week een goed gevoel gegeven’, legde Mario Been vrijdag zijn keuze uit. ‘Bart brengt in mijn ogen voetballend iets extra’s, dat heeft hij op trainingen en tegen ADO Den Haag laten zien.’ Giovanni van Bronckhorst keert terug van een schorsing en begint als linksback.
De inzetbaarheid van Andwélé Slory tegen FC Groningen is twijfelachtig. De aanvaller viel afgelopen week in de wedstrijd Jong AZ tegen Jong Feyenoord/Excelsior uit met lichte hamstringklachten. Donderdag verscheen hij nog op het trainingsveld, maar vrijdag bleef hij uit voorzorg binnen. ‘Het is afwachten of hij de wedstrijd gaat halen’, zei Been.

De kans is groot dat Jonathan De Guzman zondag zijn rentree bij de wedstrijdselectie maakt. De middenvelder speelde op 3 oktober tegen RKC Waalwijk zijn laatste competitiewedstrijd en kampte sindsdien met een knieblessure. Vorige maand hervatte hij de groepstraining.

Rob van Dijk begint naar alle waarschijnlijkheid onder de lat tegen FC Groningen. De doelman neemt de plaats in van Darley, die kampt met een voetblessure. ‘Darley is aan de beterende hand, maar heeft de hele week niets gedaan’, vertelde Been. ‘Ik vind het dan mijn verantwoordelijkheid om Rob op tijd te vertellen dat hij keept. Qua niveau maakt het geen verschil, alleen hadden we aanvankelijk met het oog op de toekomst voor Darley gekozen.’

Sekou Cissé, die de wedstrijd tegen ADO Den Haag liet schieten vanwege gebitsproblemen, is volledig fit voor zondag en maakte volgens Been de afgelopen dagen op de training een zeer gedreven indruk. Ook Jon Dahl Tomasson is volledig fit en zal evenals Cissé in de basis beginnen. Kevin Hofland, die deze week een paar dagen ziek was, sluit ook weer aan bij de wedstrijdselectie.

Voor Karim El Ahmadi komt de thuiswedstrijd van zondag te vroeg. De middenvelder is nog niet volledig hersteld van een hamstringblessure. ‘Maar het gaat stap voor stap beter met hem’, aldus Been.