Feyenoord onder 15 niet voorbij FC Utrecht C1

Op bezoek bij FC Utrecht C1 is Feyenoord onder 15 zaterdag niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. FC Utrecht, dat eerder dit seizoen met 3-0 werd verslagen, kreeg de beste kansen op de winst, maar benutte die niet. Voor O/15 maakte Brandon Robinson de 0-1. Na zeventien minuten was de eindstand al bereikt. De wedstrijden van Feyenoord onder 19, O/18, O/16 en O/14 werden afgelast.
‘Over de gehele wedstrijd genomen waren wij de betere ploeg’, zei trainer Jeffrey Oost na afloop. ‘Toch mogen we met een gelijkspel niet ontevreden zijn als je ziet wat een kansen FC Utrecht na rust kreeg. Wij hebben in de tweede helft weinig meer gecreëerd.’

De wedstrijd begon prima voor O/15. Na zeven minuten bracht Nathan Ake met een schot de keeper van Utrecht in de problemen, waarna Robinson de rebound binnen kon tikken. Het spel van de Rotterdammers zag er verzorgd uit en de geringe voorsprong was geen juiste afspiegeling van het grote overwicht dat Feyenoord had.

Tien minuten nadat de bezoekers de voorsprong hadden gepakt, deed FC Utrecht iets terug. Bij een hoekschop werd niet goed gedekt door O/15 en kon een Utrecht-speler de bal ongehinderd binnenlopen: 1-1. Feyenoord bleef goed voetballen, maar de aanvallen strandden telkens zodra het vijandelijk strafschopgebied in zicht kwam.

In de tweede helft kwam het team van Oost er in aanvallend opzicht niet echt meer aan te pas. FC Utrecht kreeg goede kansen op een voorsprong, maar de Domstedelingen schoten in kansrijke positie twee keer over het doel van keeper Maarten de Fockert.

FC Utrecht C1 – Feyenoord O/15 1-1

7’ 0-1 Robinson
17’ 1-1

Opstelling Feyenoord O/15: De Fockert; Dekker (20’ De Vos), Korporaal, Yalamoglu, Hardeveld (36’ Dorand); Groenbast, Ake, Driebergen; Thenu (36’ Medar), Robinson en Agata (36’ Afifi).