Fanshop
Fanshop

Feyenoord – FC Groningen in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen FC Groningen, eindstand: 3-1.
AD Sportwereld:
Babovic stookt het vuurtje op
Het publiek in De Kuip is doorgaans niet zo kritisch. Als de spelers van Feyenoord alles geven, klappen de fans de handen al stuk. Maar het bedroevende veldspel dat het elftal gisteren voor de rust (0-1, doelpunt Koen van de Laak) in De Kuip liet zien, was zelfs de hondstrouwe Rotterdamse supporters even teveel. Ze begeleidden met een striemend fluitconcert de spelers op weg naar het kleedlokaal. Zeven minuten na rust was alles echter alweer vergeten en vergeven.

GPD-bladen:
Succesvolle kleedkamercorrectie in de Kuip
In de Feyenoordkleedkamer nam aanvoerder Giovanni van Bronckhorst het woord. ‘Buiten zitten ruim 40.000 mensen voor ons in de regen, en wij geven ze een wanvertoning.’ Daarna schoof trainer Mario Been met wat poppetjes op het bord en trok een deel van de schuld naar zich toe. De achterstand (0-1) werd tegen FC Groningen in de tweede helft omgebogen in een overwinning: 3-1.

De Telegraaf:
Wereld van verschil
‘In de rust heb ik de ploeg gezegd, dat er in de tweede helft een ander Feyenoord zou komen. Dat is wel gebleken, jammer genoeg hadden we daar geen antwoord op’, aldus FC Groningen-trainer Ron Jans. Bij de wederopstandig van Feyenoord waren er hoofdrollen voor de invallers Kelvin Leerdam en Roy Makaay alsook voor de uitblinkende Babovic.

FCGroningen.nl:
FC geeft duel in Kuip in vier minuten weg
Er brak na de 1-1 een periode aan waarin de Rotterdammers gesteund door de fanatieke eigen aanhang bloed roken. En dat bleek te kloppen. Want in de 57ste minuut was het opnieuw raak. Op aangeven van John Dahl Tomasson was het Roy Makaay die zijn ploeg op voorsprong zette. Het lukte Groningen helaas niet meer zich te herpakken, hoewel invaller Tim Matavz met twee lage schuivers nog zomaar de gelijkmaker binnen had kunnen schieten. Aan de overzijde van het veld kreeg Sekou Cissé evenwel de allergrootste mogelijkheden. Hij vond bij een schot van zijn voeten tot drie keer toe doelman Luciano da Silva op zijn weg. Zeven minuten voor tijd gooide Tomasson de wedstrijd in het slot toen hij een rebound vanaf de linkerkant diagonaal in het FC-doel schoof: 3-1.

Voetbalprimeur.nl:
Vlaar roemt veerkrachtig Feyenoord
Feyenoord had het lang lastig tegen FC Groningen. De ploeg van Ron Jans had de Rotterdammers in de tang. Pas na een dubbele wissel van trainer Mario Been in de rust van het duel, pakte Feyenoord de draad op. Uiteindelijk met een vrij eenvoudig tot stand gekomen overwinning als gevolg. ‘We hebben karakter getoond’, zei verdediger Ron Vlaar na afloop.

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen FC Groningen en de reacties van Mario Been en Stefan Babovic.