Fanshop
Fanshop

De Cler keert terug op het trainingsveld

Tim de Cler heeft maandagochtend de buitentraining hervat. De verdediger is herstellende van een knieblessure, die hij half november opliep in een wedstrijd met Jong Feyenoord/Excelsior. Maandag werkte hij samen met fysieke trainer Toine van de Goolberg en de met hamstringklachten kampende Karim El Ahmadi verschillende loopoefeningen af.


Aan de andere kant van het veld had asssistent-trainer Leon Vlemmings een kleine groep onder zijn hoede. Leroy Fer, Jonathan De Guzman, Stefan de Vrij en Luc Castaignos werkten verschillende trap- en passoefeningen af, voordat ze de oefensessie besloten met een onderlinge wedstrijd. Fer was afgelopen zondag geschorst tegen FC Groningen, terwijl De Guzman op het laatste moment afhaakte omdat hij nog niet wedstrijdfit was. De Vrij maakte in de slotminuten van de wedstrijd in De Kuip zijn competitiedebuut.Bij de afsluitende onderlinge wedstrijd op de maandagtraining kwam het aan op één-tegen-één. De strijd werd uiteindelijk nipt gewonnen door Castaignos, die zijn drie medespelers voor straf ieder vijftien keer zag opdrukken.

De eerste volledige groepstraining van deze week staat voor woensdagochtend op het programma. De oefensessie op Varkenoord begint dan om 10:30 uur.