Beloften in slotfase onderuit tegen Jong N.E.C.

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond een competitieduel met Jong N.E.C. met 1-2 verloren. Op Woudestein kwamen de Rotterdammers op slag van rust op achterstand, die halverwege de tweede helft door Jerson Ribeiro vanaf elf meter werd weggepoetst. Een rode kaart voor Aleksandar Ignjatovic nog geen minuut later bemoeilijkte vervolgens de jacht van de ploeg van trainer André Hoekstra op de overwinning. Die kwam er uiteindelijk ook niet. Het was Mostapha El Kabir die met zijn tweede treffer van de avond zelfs zorgde dat de Nijmegenaren met drie punten naar huis gingen.
De eerste helft viel er weinig te genieten in Kralingen. Beide ploegen hanteerden een te laag tempo om elkaar te verontrusten, waardoor de gevaarlijke momenten voor beide doelen spaarzaam waren. Als er al een ploeg aanspraak mocht maken op een voorsprong, dan was het Jong N.E.C..

De Nijmegenaren hadden met Mostapha El Kabir een handenbindertje voorin lopen en het was geen toeval dat uitgerekend hij na twintig minuten de eerste kans van de wedstrijd kreeg. El Kabir troefde Aleksandar Ignjatovic aan de linkerkant van het veld af in een duel, maar zag vervolgens zijn schot gekeerd worden door Erwin Mulder.

De doelman had ruim vijf minuten later geen verweer bij een kopbal van Bram Nuytick, maar had het geluk dat Miquel Nelom de bal op de doellijn wist te keren. Die reddende engel ontbrak toen El Kabir op slag van rust na een voorzet van Ricky ten Voorde van dichtbij vrij in mocht koppen. De aanvaller plaatste de bal met precisie in de hoek: 0-1.

Dat Jong N.E.C. die voorsprong mocht nemen, was Hanne Hagary enigszins aan te rekenen. De middenvelder had nog geen minuut eerder de eerste grote kans van de wedstrijd voor de Rotterdammers niet weten te benutten. De middenvelder kreeg na een vrije trap van Jerson Ribeiro alle tijd en ruimte om een hoek uit te zoeken, maar kopte oog in oog met N.E.C.-doelman Nicholas Skverer naast.

De tweede helft kwam net zo moeizaam op gang als de eerste. Pas halverwege viel de eerste kans te noteren, toen scheidsrechter Koekoek niets anders kon doen dan Jong Feyenoord/Excelsior een strafschop geven na een handsbal van N.E.C.-verdediger Nuytinck. Aanvoerder Ribeiro wist met deze buitenkans wel raad en schoot onberispelijk binnen: 1-1.

Nog voordat de Rotterdammers ook maar konden denken aan een slotoffensief, moesten alle plannen daarvoor grondig aangepast worden. Een minuut na de gelijkmaker verloor Ignjatovic namelijk zijn hoofd en gaf zijn directe tegenstander een kopstoot. Arbiter Koekoek stuurde de Servische verdediger hierop met een rode kaart naar de kleedkamer.

Dat Jong Feyenoord/Excelsior het restant van de wedstrijd met tien man speelde, betekende niet dat Hoekstra zijn ploeg niet liet jagen op de overwinning. Een kwartier voor tijd leken de Rotterdammers ook daadwerkelijk op voorsprong te komen, maar een vrije trap van Ribeiro spatte uiteen op de paal.

Terwijl Jong N.E.C. wel aandrong maar niet echt gevaarlijk werd, kreeg Ribeiro vijf minuten voor tijd zowaar een nog grotere kans te scoren dan de strafschop waaruit hij raak had geschoten. Diego Biseswar ontsnapte aan de linkerkant en behield het overzicht door uitstekend terug te leggen op de instormende Ribeiro, maar vanaf acht meter schoot de middenvelder hoog over.

Dat kwam Jong Feyenoord/Excelsior duur te staan, want Jong N.E.C. ging in de slotfase alsnog aan de haal met de overwinning. Wederom was El Kabir de Rotterdamse defensie te slim af, ditmaal door een voorzet bij de eerste paal slim achter Mulder te tikken.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong N.E.C. 1-2
45’ 0-1 El Kabir
67’ 1-1 Ribeiro (strafschop)
89’ 1-2 El Kabir

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Mulder; Leerdam, Ignjatovic, Hofland (46’ Ramsteijn), Nelom; Hagary, Mossaoui, Ribeiro; Van Guldener (60’ Pedro), Faouzi (71’ Pattinama) en Biseswar.