Sc Heerenveen – Feyenoord in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: sc Heerenveen tegen Feyenoord, eindstand: 0-2.
VI.nl:
Efficiënt Feyenoord pakt winst tegen SC Heerenveen
In de eerste helft viel weinig te beleven in het Abe Lenstra Stadion. Feyenoord liet het allemaal gebeuren en SC Heerenveen maakte te weinig gebruik van de ietwat apathische houding van de Rotterdammers. Zonder noemenswaardige kansen zochten de ploegen de kleedkamer op voor de rust.

FCUpdate.nl:
Hofland zet Feyenoord op het juiste spoor
Zowel Heerenveen als Feyenoord schroefde het tempo na rust op, wat de wedstrijd als schouwspel ten goede kwam. Een minuut nadat de thuisclub met een kopbal de lat had geraakt, sloegen de bezoekers toe. Uit een hoekschop schoot Hofland de bal door de benen van Vandenbussche. Via Roy Beerens dacht Heerenveen tien minuten later op gelijke hoogte te komen. Het schot van de vleugelspeler werd echter van de doellijn gehaald door verdediger Ron Vlaar.

Sc-Heerenveen.nl:
Feyenoord gelukkig met zege aan de haal
Vijf minuten voor het eindsignaal trok Feyenoord de wedstrijd definitief naar zich toe. Waar sc Heerenveen vol op de aanval speelde, kwam Feyenoord er levensgevaarlijk uit. Een bekeken steekpass van Wijnaldum lanceerde Tomasson, die oog in oog kwam te staan met Vandenbussche. De Deense spits verschalkte de doelman met een prachtige lob van buiten het strafschopgebied.

De Telegraaf:
Kevin Hofland bewijst waarde
Hofland staat op de nominatie om Feyenoord in de winterstop te verlaten. Het salaris van de 30-jarige verdediger, die in de eerste seizoenshelft vooral op de reservebank zat, drukt op de begroting van de financieel noodlijdende club. Niettemin had Hofland uit tegen SC Heerenveen bij zijn eerste basisplaats in deze competitie een groot aandeel in een belangrijke overwinning. Achterin verving de centrale verdediger de geschorste Andre Bahia zeer overtuigend, terwijl hij met een doelpunt in de 68e minuut Feyenoord op overwinningskoers zette. Door een fraai lobje van de sluwe vos Jon Dahl Tomasson werd het uiteindelijk zelfs 0-2.

ANP:
Grote opluchting op ereterras bij Feyenoord
Door de fraaie overwinning in Friesland, de eerste in de eredivisie sinds september 1998, is de druk op de clubleiding vrij snel weer wat afgenomen. ‘We hebben er bewust zo weinig mogelijk over gesproken in de spelersgroep’, liet aanvoerder Giovanni van Bronckhorst na afloop weten. ‘Het beste en belangrijkste wat we konden doen voor de club is drie punten pakken. Dat hebben we gedaan. We hebben agressief gespeeld, als één team. Daardoor hebben we gewonnen. Dat moeten we vooral blijven doen.’

Bekijk hier de samenvatting van sc Heerenveen tegen Feyenoord en de reacties van Mario Been, Kevin Hofland en Jon Dahl Tomasson.