Fanshop
Fanshop

Makaay keert terug in de basis tegen Willem II

Roy Makaay keert zaterdagavond tegen Willem II terug in het basiselftal van Feyenoord. De spits begint naar verwachting in de punt van de aanval, waardoor Jon Dahl Tomasson een linie terugzakt. De keuze voor Makaay heeft volgens Mario Been te maken met de verwachte speelwijze van Willem II in combinatie met de goede invalbeurten die Makaay achter de rug heeft. ‘Ik verwacht niet dat Willem II vol druk naar voren zal zetten, dus hopelijk zullen wij veel op de helft van de tegenstander spelen’, zei de trainer. ‘Bovendien heeft Makaay het goed gedaan op de momenten dat hij is ingevallen. Hij weet wat er van hem verwacht wordt.’
Been kan zaterdag in De Kuip naast de langdurig geblesseerde Dani Fernández niet beschikken over Kevin Hofland, Jonathan De Guzman, Darley, Bart Schenkeveld en Tim de Cler. Hofland is ziek en miste daardoor de trainingen van donderdag en vrijdag. De overige vier spelers zijn allen nog niet volledig hersteld van hun blessures.

Schenkeveld zal evenals Stefan de Vrij na de winterstop waarschijnlijk officieel aan de selectie worden toegevoegd, zo maakte Been vrijdag bekend. De twee zijn nu nog ingeschreven bij de jeugdopleiding en kunnen zodoende bijvoorbeeld niet uitkomen voor Jong Feyenoord/Excelsior. ‘Als die jongens bij ons op de bank zitten, komt het voor dat ze in een weekend helemaal geen wedstrijd spelen’, vertelde Been. Met de overheveling naar de selectie kunnen De Vrij en Schenkeveld in zo’n geval op maandag voor de beloften uitkomen.