Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Been sleutelt aan opstelling tegen AZ

Feyenoord zal dinsdagavond tegen AZ met een ander elftal aantreden dan dat het afgelopen zaterdag tegen Willem II deed. Trainer Mario Been liet maandagmiddag weten in een andere formatie te zullen starten, zonder prijs te geven op welke positie(s) hij zijn elftal zal wijzigen. ‘Normaal gesproken ben ik hier heel open in, maar deze keer houd ik het nog even voor mezelf’, zei de coach. ‘Het elftal zal er in elk geval anders eruit zien dan tegen Willem II.’
Been heeft tegen de Alkmaarders wel nagenoeg dezelfde spelers tot zijn beschikking als tijdens de laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft. Luigi Bruins neemt de plek over van Luc Castaignos, maar verder zijn er onder de eerste achttien spelers geen wijzigingen.

Dat betekent dat Kevin Hofland en Jonathan De Guzman er niet bij zijn tegen AZ. Hofland was zaterdag al afwezig vanwege koorts, terwijl De Guman al langer aan de kant staat met een knieblessure. Been liet de laatste dagen doorschemeren hoop te hebben dat De Guzman voor het bekerduel aan zou kunnen sluiten bij de wedstrijdselectie, maar de middenvelder gaf zelf aan nog niet klaar te zijn voor een rentree. Leroy Fer, die tegen Willem II voortijdig naar de kant ging vanwege diarree, is gewoon inzetbaar.