Fanshop
Fanshop

Bekerwedstrijd tegen AZ gaat door

De KNVB heeft dinsdagmorgen besloten dat de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en AZ door gaat. Het duel in De Kuip, waarvoor ruim 40.000 kaarten zijn verkocht, begint om 20.45 uur. Het besluit van de voetbalbond is genomen nadat informatie was ingewonnen bij onder andere de gemeente Rotterdam en bij Feyenoord. De thuisspelende club gaf in dat onderhoud net als een dag eerder aan dat het veld weliswaar bespeelbaar is, maar dat de omstandigheden voor de supporters zeker niet ideaal zullen zijn.
Net als op een dag eerder wordt dinsdag in en rond het stadion met man en macht gewerkt om gevaarlijke situaties rond de wedstrijd zo veel mogelijk te voorkomen. Het is vooral de dreiging van ijzel die Feyenoord zorgen baart, zo gaf de club aan bij de KNVB.
‘De bond, als organisator van het bekertoernooi, neemt haar beslissingen over het al dan niet doorgaan van een wedstrijd echter op basis van de huidige situatie en niet op voorspellingen’, aldus Feyenoord woordvoerder Raymond Salomon. ‘En daarvan konden wij niet anders dan beamen dat die zowel vanmorgen als nu in de middag dusdanig zijn dat een wedstrijd organiseren weliswaar lastig maar niet onmogelijk is’.
    
Feyenoord waarschuwt alle bezoekers van het bekerduel met AZ van dinsdagavond voor gevaarlijke situaties die kunnen ontstaan door de winterse omstandigheden, zowel op de weg als in en om het stadion. Wij verzoeken een ieder dan ook zeer tijdig van huis te vertrekken en de nodige voorzorgsmaatregelen in acht te nemen voor uw bezoek aan de wedstrijd. Lees onderstaand bericht daarom zorgvuldig voordat u afreist richting De Kuip.

Algemeen

  • Denk goed na voor u de weg opgaat. Neem de nodige voorzorgsmaatregelen.
  • Zorg voor warme kleding en goed schoeisel.
  • We vragen uw maximale begrip voor de situatie en verzoeken u vriendelijk doch dringend aanwijzingen van dienstdoende medewerkers op te volgen.

Verkeer en Openbaar Vervoer
  • De wegen in de directe omgeving van het stadion zijn niet geheel sneeuwvrij. Tevens is er sprake van gladheid. Rijd dus voorzichtig en houd rekening met de situatie. Wij vragen uw begrip voor de bijzondere omstandigheden en verzoeken u de aanwijzingen van het parkeerpersoneel op te volgen.
  • Op dit moment rijden de trams (RET) normaal in de stad. De NS heeft gistermiddag besloten om geen pendeltreinen in te zetten tussen Rotterdam CS en het stadion.

In en om het stadion
  • In de buitenring van het stadion zullen de hoofdroutes naar de tribunes zoveel mogelijk sneeuwvrij worden gemaakt. Tevens zal er met zand worden gestrooid. Dit betekent dat er op bepaalde delen in de buitenring wel sneeuw aanwezig zal zijn. Ook zal het op bepaalde delen nog erg glad zijn. Pas dus goed op!
  • De tribunes en de opgangen (trappen) naar de zitplaatsen zullen zoveel mogelijk sneeuwvrij worden gemaakt. Tevens zullen deze routes worden voorzien van zand. Helaas is niet mogelijk om de ruimten tussen de stoeltjes sneeuwvrij te krijgen. Ook zal hier nog vuil aanwezig zijn (n.a.v. de wedstrijd van afgelopen zaterdagavond) in verband met het niet kunnen schoonmaken. We vragen hiervoor uw begrip.
  • Door de invallende dooi bestaat de kans dat de sneeuwlaag die op het dak van de kuip ligt, gaat schuiven. Dit betekent dat het risico aanwezig is dat er grote hoeveelheden sneeuw (voorzien van ijsdeeltjes) naar beneden kan vallen op de eerste rijen van de 1e ring vakken en de parterre vakken. Feyenoord zal proberen deze risico’s tot een minimum te beperken en daar waar mogelijk het publiek de mogelijkheid te bieden om plaats te nemen op een 2e ring vak in de nabijheid. Bezoekers die ondanks aanwijzingen van ons personeel anderszins toch plaats willen nemen op het vak waar ze een kaart voor hebben doen dit dan op eigen risico.

Veiligheid en gedrag
  • Feyenoord verzoekt alle bezoekers dringend om in het stadion niet met sneeuwballen te gaan gooien, niet op de tribune en ook niet richting veld. Indien u dat toch doet, levert dat niet alleen veiligheidsrisico’s op maar ook zeer nadelige gevolgen voor onze club (tuchtzaak met kans op een hoge boete).