Fanshop
Fanshop

Feyenoord – AZ in de media

Feyenoord.nl blikt na elke bekerronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites. Deze keer: Feyenoord tegen AZ, eindstand: 1-0.
De Telegraaf:
Kerstcadeau Feyenoord
De ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, al dwong Feyenoord bij elkaar opgeteld meer af in het eerste bedrijf. De beloning daarvoor volgde kort voor rust. Het was Karim el Ahmadi, die aan de basis stond van de voorsprong toen hij Rasmus Elm en Stijn Schaars met een listig balletje liet staan en Kelvin Leerdam wegstuurde. In het vervolg van diens voorzet stuitte Sekou Cissé nog op doelman Romero, maar Georginio Wijnaldum tikte van dichtbij de 1-0 binnen.

De Volkskrant:
Feyenoord vecht weer als ijzersterk collectief
Die treffer maakte bij AZ na rust een logische reactie los: de Alkmaarders trokken alle aanvallende registers open en zetten Feyenoord onder grote druk. Kansen kregen ze ook, eerst via Lens, die Vlaar knap omspeelde en in een vrije schietpositie op het been van doelman Van Dijk stuitte. Twee minuten later kopte Ari de bal wel voorbij de Feyenoord-keeper, maar toen voorkwam Vlaar net voor de doellijn de gelijkmaker.

ANP:
Feyenoord schakelt AZ uit in de beker
Na een wankel kwartier herstelde Feyenoord zich goed. De thuisploeg was aanvallend evenwel minder dominant dan voor rust. Met drie aanvallende wissels (Pellè, Jonathas en Wernbloom) trachtte Advocaat nog een verlenging af te dwingen. De Rotterdamse defensie, met Vlaar en Bahia in een hoofdrol, gaf echter in de slotfase niets meer weg. Invaller Diego Biseswar liet in de extra tijd nog een droomkans op 2-0 liggen.

AZ.nl:
Bekertoernooi AZ eindigt in De Kuip
‘Feyenoord had de eerste helft iets meer dreiging dan AZ, vooral hun middenveld was goed’, zei Dick Advocaat na afloop. ‘Wij speelden in de tweede helft een uitstekende wedstrijd met veel agressie. Maar als je op dit niveau een paar honderd procent kansen niet afmaakt, verlies je.’

FCUpdate.nl:
Been: ‘In de tweede helft hebben we gezwijnd’
Been verloor in alle euforie de realiteit niet uit het oog. ‘Qua voetbal was dit zeker één van onze betere wedstrijden van het seizoen. Maar in de tweede helft hebben we gezwijnd. Toen liet AZ een paar uitstekend kansen liggen. We liepen in die fase te veel achteruit. Daarna kregen we gelukkig weer meer controle over de wedstrijd.’