Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Been neemt geen enkel risico in Hierden

Voordat Feyenoord aanstaande vrijdag afreist naar Turkije voor een trainingskamp van een week, staat er komende woensdag eerst nog een oefenduel met vv Hierden op het programma. De oefenwedstrijd tegen de amateurclub gaat vooralsnog gewoon door, maar trainer Mario Been liet dinsdag weten geen enkel risico te willen nemen. ‘De veiligheid van de spelers moet gegarandeerd zijn’, zei de coach. ‘Mocht het veld niet geschikt zijn, heeft spelen geen zin. We zitten namelijk niet op blessures te wachten.’


Het veld in Hierden ligt momenteel nog onder een pak sneeuw, maar wordt woensdagochtend sneeuwvrij gemaakt door een groot team van vrijwilligers. Namens Feyenoord zal teammanager Bas van Noortwijk hierbij aanwezig zijn om te beoordelen of spelen verantwoord is.



Feyenoord trainde dinsdagochtend op een besneeuwd Varkenoord. De selectie van Been beperkte zich vanwege de conditie van het veld tot een looptraining van ruim een uur. Jonathan De Guzman ontbrak nog, maar de coach verwacht dat de aanvallende middenvelder wel meegaat naar Turkije. ‘Hij heeft aangegeven dat hij er dan waarschijnlijk weer klaar voor is’, zei Been.



Feyenoord vertrekt zoals het er nu naar uitziet met een volledige selectie naar het Turkse Alanya, inclusief de A-junioren Stefan de Vrij, Bart Schenkeveld en Luc Castaignos. ‘In principe gaat iedereen mee’, zei Been. ‘We hebben een nagenoeg fitte groep en dat is geweldig. We kunnen in Turkije een week trainen onder goede omstandigheden en op een goed veld. Dat is een mooi vooruitzicht.’



Dani Fernández keert donderdag terug uit Spanje en voegt zich dan bij zijn ploeggenoten om in Turkije de revalidatie van zijn knieblessure voort te zetten.