Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord veilig geland in Turkije

Feyenoord is vrijdagmiddag even na half drie Nederlandse tijd aangekomen op de luchthaven van Antalya. Na een rustige vlucht van circa vier uur vanaf Rotterdam Airport, stapten 24 spelers, de technische en medische staf en de pers in Turkije uit het vliegtuig. ’s Ochtends was de selectie bij een temperatuur van ongeveer -4 graden Celsius vertrokken uit Nederland. Groot was het contrast met Turkije, waar de zon scheen en het kwik bijna de twintig graden aantikte.
Na aankomst in Antalya werd de reis per bus vervolgd naar Alanya, een reis van ongeveer twee uur. Zaterdag staan daar op de voetbalvelden die behoren bij het complex van het spelershotel de eerste twee trainingen voor de selectie op het programma. Tot en met aanstaande woensdag zal er in principe twee keer per dag getraind worden. Donderdag wordt er een oefenwedstrijd op de velden van het spelershotel gespeeld tegen het Turkse Kayserispor, voordat volgende week vrijdag de reis terug naar Nederland wordt ingezet.



Voor één speler wordt de week in Turkije een eerste echte kennismaking met de selectie van Feyenoord. Sigourney Bandjar speelde weliswaar al mee in de oefenwedstrijd van afgelopen woensdag tegen vv Hierden, maar trainde tot aan de winterstop nog maar één keer mee met de selectie van Mario Been.



De verdediger van Excelsior kreeg donderdag definitief te horen dat hij een dag later mee zou vliegen met de Rotterdammers naar Turkije. ‘Ik zie het als een kans om mezelf te laten zien’, zei Bandjar op de luchthaven van Antalya. ‘Daarbij probeer ik ook zoveel mogelijk van deze week te genieten.’



Bandjar hield een goed gevoel over aan de wedstrijd in Hierden, waarin hij negentig minuten op de positie van rechtsback speelde. ‘Het ging wel lekker en volgens mij was de trainer ook wel tevreden. Hij heeft gezegd tegen mij dat ik deze week mijn best moet doen en daar ga ik me helemaal voor inzetten.’



Na de lange busreis werd Feyenoord in het statige spelershotel opgewacht door een grote delegatie van medewerkers van het hotel en Turkse pers. In de lobby werd zelfs speciaal het Hand in hand kameraden gedraaid.