Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord start trainingskamp onder ideale omstandigheden

Feyenoord is zaterdagochtend het trainingskamp in het Turkse Alanya onder optimale omstandigheden begonnen. Op één van de schitterend tussen de bergen gelegen velden behorend bij het hotelcomplex kwamen 22 spelers in actie. De training werd voor het grootste deel geleid door fysieke trainer Toine van de Goolberg. Hij had een uitgebreide loopoefening op het programma staan voor de spelers, die zich bij een temperatuur van ruim twintig graden Celsius zo direct bij aanvang van het trainingskamp flink in het zweet werkten.
Afgezet tegen de barre winterse omstandigheden in Nederland, had Mario Been alleen maar lovende woorden over voor de conditie van het veld in Alanya. De strakke groene grasmat waarop Feyenoord trainde is pas kort geleden volledig gereed gekomen, waardoor Feyenoord de eerste bespeler ervan is.



Jonathan De Guzman hervatte zaterdag de groepstraining, nadat hij nagenoeg volledig is hersteld van een knieblessure. De middenvelder werkte afgelopen week in Nederland nog een individueel programma af. ‘In Nederland waren de velden erg hard, daarom wilde ik afgelopen week nog geen risico nemen’, zei De Guzman. ‘Ik had het idee dat mijn knie nog niet helemaal vrij was. Nu voelt mijn knie goed en de velden zijn perfect. Ik ben gretig en ben blij dat ik terug ben bij de groep.’



De Guzman kwam voor het laatst in actie voor Feyenoord in de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk. In dat duel moest hij zich na de eerste helft laten vervangen wegens een meniscusblessure. ‘Het enige wat ik nu nog niet kan is mijn knie helemaal buigen, maar dat is een beweging die je toch haast nooit maakt in het voetbal’, vertelde de middenvelder, die donderdag hoopt mee te kunnen spelen in de oefenwedstrijd tegen Kayserispor.



Dani Fernández en Kevin Hofland ontbraken zaterdag op de ochtendtraining. De eerste volgt tijdens het trainingskamp een individueel revalidatieprogramma, terwijl Hofland uit voorzorg de oefensessie liet schieten. De verdediger zal tijdens de middagtraining, die om half 3 Nederlandse tijd aanvangt, gewoon met de groep meedoen. Dan zal onder meer een groot partijspel gespeeld worden.