Erwtensoep voor Feyenoord O/19 na oefenzege

Feyenoord onder negentien heeft zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Quick A1 met 1-4 gewonnen. In een ijzig Den Haag kwam de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel in de eerste helft op achterstand, waarna het na de rust orde op zaken stelde. Ricky van Haaren maakte een half uur voor het einde van de wedstrijd succesvol zijn rentree na enige tijd aan de kant te hebben gestaan met een blessure. De oefenwedstrijden van de andere juniorenelftallen werden afgelast.
Door het winterweer kenden de Rotterdammers de afgelopen week op Varkenoord geen ideale start van de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen. ‘Daarom was ik blij dat we vanmiddag een wedstrijd konden spelen’, zei Van Gastel na afloop. ‘Het doel van dit duel was om fitter te worden en ik denk dat we daarin zijn geslaagd.’

Feyenoord had in de vrieskou enige moeite om haar draai te vinden en kwam dan ook na een kleine twintig minuten op achterstand. Osama Rashid trok de stand nog voor de meer dan welkome theepauze gelijk, waarna de Rotterdammers goed uit de kleedkamer kwamen. ‘In de tweede helft zijn wij geen moment meer in de problemen gekomen’, zei Van Gastel.

De invallers Jerson Cabral en Shabir Isoufi vonden in de tweede helft beiden het net, evenals de Belgische jeugdinternational Andréa Fileccia, waardoor Feyenoord met een verdiende overwinning van het veld stapte. Eenmaal gedoucht stond er in de kantine van de Haagse amateurvereniging warme erwtensoep klaar, die de Rotterdamse talenten zich lieten smaken.

Quick A1 – Feyenoord O/19 1-4