Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Dagboek talenten in Turkije (2)

Stefan de Vrij (17) en Bart Schenkeveld (18) maakten allebei dit seizoen hun debuut in Feyenoord één en zijn nu allebei voor het eerst op trainingskamp met de selectie. De twee talenten die afkomstig zijn van Varkenoord houden voor Feyenoord.nl om beurten een dagboek bij van hun belevenissen en indrukken. In deel II: Bart Schenkeveld. ‘Lig je eindelijk te slapen, word je wakker van die moskee.’
‘De eerste dagen hier waren echt zwaar. Afgelopen week konden we in Nederland haast niet trainen door de sneeuw, maar hier trainen we opeens twee keer per dag. Nu moet ik zeggen dat ik sneeuw wel leuk vind, maar qua trainen is het hier veel beter dan in Nederland.Op sommige momenten ben ik echt moe hier op trainingskamp. De reis duurde al lang en dat voelde ik al in mijn benen. De dag erna was het gelijk twee keer trainen, dus we hebben weinig rust gehad. Ik ben daarom elke dag wel blij als ik in mijn bed lig. Maar ja, dan slaap je eindelijk en dan word je om vijf uur wakker van het geluid van de moskees.

Stefan de Vrij en ik trekken deze week veel met elkaar op. Hij is iemand van mijn leeftijd, dus doet dezelfde dingen als ik, zoals op Hyves of op MSN zitten. Met Stefan kan je geen ruzie krijgen. Hij is gewoon een lieve jongen. Ik vind het knap hoe hij met zijn school omgaat. Hij weet dat het belangrijk is om een diploma te halen, daar heb ik veel respect voor.

Ik heb mijn havo-diploma al binnen, dus ik hoef zelf gelukkig niet meer te leren. Daar ben ik wel blij om. Als ik nu soms de sommen zie die Stefan voor wiskunde moet maken, dan snap ik het al bijna niet meer.

Volgens mij worden Stefan en ik hetzelfde behandeld als ieder ander in de selectie en dat vind ik wel prettig. Natuurlijk is het wennen om voor het eerst echt op trainingskamp te zijn, maar ik ga van mijn eigen kwaliteiten uit en doe gewoon mijn best.

Het is duidelijk dat de trainer mij vooral voor de rechtsbackpositie heeft meegenomen. Mijn favoriete positie is centraal achterin, maar dat is echt geen probleem. Ik ben vooral heel erg blij dat ik mee mag op mijn leeftijd, dat is geweldig. Al zou de trainer me dan in de spits zetten vind ik het ook goed, dan ga ik daar mijn acties wel maken.’