Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Wijnaldum mist deel maandagtraining

Georginio Wijnaldum heeft maandagochtend een deel van de groepstraining laten schieten, omdat hij last had van een achillespees. De middenvelder maakte de warming-up nog mee, maar liet daarna het eerste deel van de training aan zich voorbij gaan. Nadat hij zijn enkel en voet had laten intapen stroomde hij weer in bij de groep. Jon Dahl Tomasson ontbrak nog op het trainingsveld. Hij bleef achter in het hotel, waar hij werd behandeld aan de lichte kneuzing die hij heeft opgelopen. Ook Sigourney Bandjar werkte individueel aan het herstel van zijn kuitblessure. De verdediger is naar verwachting twee tot drie weken uitgeschakeld.


Bij een zware storm in de nacht van zondag op maandag had het zo hard gewaaid dat de banieren aan de hekken rond het trainingsveld met daarop het logo van het hotel waren los gewaaid, maar bij de ochtendtraining was het weer alweer grotendeels opgeklaard. Weliswaar hing er nog een fors wolkendek boven het veld, maar tijdens de ruim anderhalf uur durende oefensessie viel er geen spatje regen.



Na de warming-up stonden er verschillende partijen twee tegen twee, drie tegen drie en vijf tegen vijf op het programma voor de selectie. Voor het handjevol Nederlandse supporters dat op de training was afgekomen en zelfs een spandoek voor de Feyenoorders had opgehangen, leverde het een aantrekkelijk schouwspel op, waarin de spelers fanatiek knokten voor de overwinning.



Evenals een dag eerder werd de training afgesloten met een sprintoefening onder leiding van Toine van de Goolberg. Het grootste deel van de groep deed hier aan mee, alleen de vijf spelers die zondagmiddag al een loopoefening afwerkten keken vanaf de kant toe.



Maandagmiddag staat er geen groepstraining op het programma. In plaats daarvan werken de spelers individuele programma’s af.