Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Dagboek talenten in Turkije (3)

Stefan de Vrij (17) en Bart Schenkeveld (18) maakten allebei dit seizoen hun debuut in Feyenoord één en zijn nu allebei voor het eerst op trainingskamp met de selectie. De twee talenten die afkomstig zijn van Varkenoord houden voor Feyenoord.nl om beurten een dagboek bij van hun belevenissen en indrukken. In deel III: Stefan de Vrij. ‘Je hoeft geen gekke dingen van mij te verwachten.’
‘De eerste dagen van het trainingskamp zitten erop voor ons en tot nu toe ben ik echt aan het genieten. De velden waarop we trainen zijn erg goed en het hotel is heel mooi. Alles is eigenlijk boven verwachting. Wel kosten de trainingsdagen hier veel energie. Ik ga elke dag al om tien uur slapen, dan zit ik er helemaal doorheen. Dan slaap ik bijna het klokje rond en kan ik er de volgende dag weer tegenaan.



Als ik ’s avonds met Bart op onze kamer zit, gaan we vaak op de laptop, bijvoorbeeld om te chatten. Maar als Bart op de computer zit, ga ik aan school werken, want ik moet deze week nog een paar examens maken. Bart en ik zijn een beetje hetzelfde soort jongens. Hij komt net als ik van het boerenland en we zijn allebei even nuchter. Verder hebben we veel dezelfde interesses. Bart heeft het hart op de tong en is gewoon een hele goed jongen en een hele goede verdediger. We kunnen het erg goed met elkaar vinden.

We zitten natuurlijk ook een beetje in dezelfde situatie deze week. Allebei zitten we nog maar kort bij de selectie, dus dat betekent bijvoorbeeld dat we ook deels hetzelfde programma volgen. De loopoefening vandaag aan het eind van de training hebben wij bijvoorbeeld allebei laten schieten. Bart en ik zijn allebei nog zo jong, dus dan heb je kans dat het even te veel wordt voor ons en we blessures oplopen.

Net als Bart is mijn favoriete positie centrale verdediger. Die plek ligt mij denk ik het best. Ik ben een grote speler, daarom liggen duels in het centrum mij beter dan één tegen één duels als back. Verder word je centraal achterin meer in de opbouw betrokken, dat vind ik ook prettig. Ik ben een nuchtere speler, die altijd zijn taken uitvoert. Mensen hoeven geen gekke dingen van mij te verwachten.’