Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Tomasson niet in actie tegen Kayserispor

Jon Dahl Tomasson heeft dinsdag voor het eerst sinds hij zondag voortijdig de groepstraining verliet weer voet op het trainingsveld gezet. De Deense aanvaller, die kampt met een kneuzing van de bilspier, werkte een korte loopoefening af met hersteltrainer Marcel Cas. Tomasson zal de oefenwedstrijd tegen Kayserispor van aanstaande donderdag aan zich voorbij moeten laten gaan en de rest van de week in Alanya individueel werken aan zijn herstel.


De geblesseerden Sigourney Bandjar en Dani Fernández waren de enige twee spelers die dinsdagochtend ontbraken op het trainingsveld, waar Feyenoord voor het eerst tijdens de trainingsweek in Turkije een paar regendruppels voelde. Voor de 21 spelers die Mario Been verder tot zijn beschikking had, stonden er verschillende positie- en partijspelen op het programma.



Met name bij het afsluitende partijspel, waarbij de groep werd opgedeeld in drie ploegen die het om en om tegen elkaar opnamen, ging het er geregeld fanatiek aan toe. Mario Been, die niet alleen optrad als coach maar ook als scheidsrechter, moest geregeld de discussie aan met zijn spelers die bij de eindzege als beloning geen afsluitende ronde over het veld hoefde te lopen.



Toen Been in één van de beslissende partijen een handsbal van Tim de Cler had gezien en daarom een doelpunt afkeurde, doken niet alleen de twee ploegen die het tegen elkaar opnamen voor zijn neus op, maar ook het derde team dat vanaf de kant toekeek en alle baat had bij een juist beslissing van de trainer. De tijdelijke scheidsrechter besloot zelfs de hulp in te roepen van de cameraman van Feyenoord TV, die opnames maakte van de training.



De uiteindelijk uitspraak van Been om zijn besluit te herzien en het doelpunt toe te kennen werd met respectievelijk luid gejuich en ingetogen gejammer ontvangen door de drie ploegen, die er een fanatieke maar sportieve strijd van maakten in een bij vlagen uitgelaten sfeer.



De finale van het mini-toernooi werd uiteindelijk beslist door een treffer van Andwélé Slory, die daarmee zijn ploeg met verder Rob van Dijk, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Jonathan De Guzman, Karim El Ahmadi en Tim de Cler een prettig slot van de training bezorgde.