Fanshop
Fanshop

Dagboek talenten in Turkije (4)

Stefan de Vrij (17) en Bart Schenkeveld (18) maakten allebei dit seizoen hun debuut in Feyenoord één en zijn nu allebei voor het eerst op trainingskamp met de selectie. De twee talenten die afkomstig zijn van Varkenoord houden voor Feyenoord.nl om beurten een dagboek bij van hun belevenissen en indrukken. In deel IV: Bart Schenkeveld. ‘Mijn vrienden zouden hier nu wel willen zijn.’
‘Ik ben een beetje vermoeid, want ik slaap niet echt goed deze week. Soms sta ik daardoor een beetje te dromen op het veld. Het trainingskamp is dan ook een stuk zwaarder dan een week in Nederland trainen. Daar ga ik na de training gewoon naar huis, eet ik normaal en kan ik gewoon in mijn eigen bed slapen. Het liefst zou ik daarom gewoon in Nederland trainen, maar het vriest en sneeuwt daar, dus komt dit trainingskamp mooi uit.Natuurlijk vind ik het heel mooi wat ik deze week tot nu toe heb meegemaakt. Het is sowieso heel hard gegaan de afgelopen tijd. Ik heb mijn debuut gemaakt in de basis tegen ADO Den Haag, heb vorige week mijn contract ondertekend en nu ben ik dus met Feyenoord in Turkije. Helaas kan ik maar weinig stilstaan bij de mooie momenten. Als voetballer moet je de volgende dag gewoon weer trainen of spelen, het gaat allemaal aan één stuk door.

Mooie dingen zoals dit trainingskamp zijn voor mij nog iets mooier doordat ik ook slechte tijden heb meegemaakt. In 2007 liep ik namelijk een ingescheurde kruisband op. Na vijf maanden zou ik weer gewoon kunnen spelen, maar vlak voor mijn eerste wedstrijd ging ik helemaal door mijn knie en moest ik geopereerd worden. Op het moment dat je dan weer kunt voetballen, geniet je daar echt van. Bij de mooie dingen die ik afgelopen weken allemaal heb meegemaakt, heb ik nog geregeld aan die blessure teruggedacht.

In de vrije uurtjes die ik deze week heb zit ik veel op mijn kamer en dan hoop ik dat het internet daar werkt. Dan probeer ik veel met vrienden in Nederland contact te houden. Ze denken allemaal dat het hier heel goed weer is, maar als ik nu naar buiten kijk regent het ook gewoon. Toch denk ik dat ze het wel lekker zouden vinden om hier te zijn, maar ze gunnen het mij ook.

Deze hele week staat in principe in het teken van werken, maar tegelijkertijd weet ik dat ik soms ook gewoon moet genieten en blij moet zijn dat ik mee ben. Als topsporter wil je altijd de beste zijn en spelen, maar ik ben nog zo jong dat ik denk dat ik mezelf nog niet te veel druk op moet leggen.’