Fanshop
Fanshop

Dagboek talenten in Turkije (5)

Stefan de Vrij (17) en Bart Schenkeveld (18) maakten allebei dit seizoen hun debuut in Feyenoord één en zijn nu allebei voor het eerst op trainingskamp met de selectie. De twee talenten die afkomstig zijn van Varkenoord houden voor Feyenoord.nl om beurten een dagboek bij van hun belevenissen en indrukken. In deel V: Stefan de Vrij. ‘Als de keuze op Bart valt, ben ik blij voor hem.’
‘Elke dag vind ik het nog steeds heerlijk om hier te trainen en daarbuiten vermaak ik me hier ook prima. Gisteren ben ik beneden in het hotel naar het zwembad en in de stoombaden geweest, daar besefte ik me weer even dat het bijzonder is om hier met deze groep te zijn.Voor de afwisseling is het prettig dat de wedstrijd tegen Kayserispor er nu aankomt. Ik zal een helft als rechtsback spelen heb ik gehoord. Het is een oefenpartij, maar natuurlijk is het voor mij een kans om te laten zien wat ik kan. Toch heb ik niet het idee dat deze wedstrijd beslissend zal zijn voor wie er na de winterstop rechtsback staat. Als ik zo ga denken leg ik mezelf alleen maar druk op.

Bart en ik hebben het eigenlijk nooit met elkaar over de strijd om de rechtsbackpositie. Van binnen weten we het natuurlijk wel dat de kans groot is dat één van ons na de winterstop zal gaan spelen. Maar we doen gewoon allebei ons best en dan zien we wel.

Als de keuze uiteindelijk op Bart valt, ben ik blij voor hem en hoop ik dat hij het goed doet. We gunnen het elkaar om te spelen. Misschien heeft Bart voor de positie van rechtsback wel een streepje voor op mij, hij is natuurlijk al twee keer in de basis begonnen, terwijl ik alleen nog maar ben ingevallen. Ik denk dat de trainer mij ook meer als een centrale verdediger ziet.

Deze week zal me nog wel even bijblijven, omdat het mijn eerste echte trainingskamp was. Ik merk dat ik spelers beter leer kennen en anders met ze om ga dan hiervoor. Dat is alleen maar goed voor de sfeer en uiteindelijk ook voor de prestaties in het veld.’