Fanshop
Fanshop

Afgetekende zege bij kletsnat slot trainingskamp

Feyenoord heeft donderdag het trainingskamp in Alanya afgesloten met een prima 3-0 overwinning op het Turkse Kayserispor. Terwijl de regen onophoudelijk op de voetballers neerdaalde, brachten doelpunten van Ron Vlaar en Roy Makaay (2x) de Rotterdammers de verdiende zege. Kayserispor miste kort na de 2-0 van Makaay een strafschop.
Feyenoord werd op het veld behorende bij spelershotel Goldcity tot aan de openingstreffer van Ron Vlaar flink onder druk gezet door de nummer vier van de Turkse competitie. De Rotterdammers hadden moeite met het fysieke spel van de tegenstander en bovendien waren de hevige regen en windstoten niet in het voordeel van de ploeg van Mario Been.Ondanks de zware openingsfase kwam Feyenoord na een halfuur toch op voorsprong. Tot die tijd was alleen Jonathan De Guzman gevaarlijk geweest met een vrije trap die gestopt werd door de doelman. Dezelfde De Guzman nam een kwartier voor rust plaats achter een hoekschop, waarmee hij de vrijstaande Vlaar bereikte. De verdediger knikte vervolgens prima binnen.Tien minuten eerder was Kayserispor al dichtbij de openingstreffer geweest, toen Bayroz vanaf zestien meter een schuiver op de paal zag eindigen. Vijf minuten voor rust leek de treffer voor de Turken er alsnog te komen, toen Leroy Fer onderuit ging in het strafschopgebied en zijn tegenstander zo een vrije doortocht bezorgde. De bal kwam uiteindelijk bij de Turkse topscorer Aziz Makula, die voor open doel naast mikte.

Het was één van de schaarse slippertjes van de Feyenoord-defensie, want de Rotterdammers kregen langzaam meer grip op de tegenstander. Feyenoord gooide na de 1-0 het tempo in de ploeg omhoog en voetbalde nu meer op de helft van de Turken dan andersom.Dat bleef het geval na rust, toen Mario Been liefst acht spelers had gewisseld en de regen nog veel harder uit de hemel kwam vallen dan in de eerste helft. Grote kansen leverde het tot twintig minuten voor tijd niet op, al liet Roy Makaay zien een aardige vrije trap in huis te hebben. De aanvaller mikte zeven minuten na rust van ruim twintig meter net naast.Ruim een kwartier later bewees de aanvaller alsnog zijn klasse, toen hij via een knappe steekpass van Stefan Babovic de diepte in werd gestuurd. Vanaf de linkerkant van het strafschopgebied verschalkte Makaay vervolgens met een fraai schot met links de keeper in de verre hoek.Een minuut later kreeg Kayserispor een opgelegde mogelijkheid om de marge van Feyenoord te verkleinen tot één, toen de warrig fluitende scheidsrechter tot ieders verbazing naar de stip wees nadat een aanvaller van de Turken naar de grond ging in het strafschopgebied. Ceydilek nam plaats achter de bal, maar schoot via de paal naast. Dezelfde Ceydilek raakte kort erop bij een schot van afstand wederom het houtwerk.

Het slotakkoord was uiteindelijk voor Makaay, die in de laatste minuut profiteerde van een blunder van de Turkse doelman. Die kwam ver uit zijn goal en maaide buiten het zestienmetergebied over de bal, waarna Makaay koeltjes zijn tweede van de middag binnen kon schieten.Feyenoord – Kayserispor 3-0

Scoreverloop:
30’ 1-0 Vlaar
70’ 2-0 Makaay
90’ 3-0 Makaay

Opstelling Feyenoord:
Eerste helft:
Van Dijk; Schenkeveld, Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst; Landzaat, De Guzman, Fer; Wijnaldum, Makaay en Cissé.
Tweede helft: Van Dijk; De Vrij, Vlaar, Hofland, De Cler; El Ahmadi, Bruins, Babovic; Slory, Makaay en Biseswar.