Beloften rekenen eenvoudig af met RVVH: 1-4

Jong Feyenoord/Excelsior heeft zaterdagmiddag eenvoudig afgerekend met RVVH. De ploeg van trainer André Hoekstra kwam in de eerste helft tegen de verhouding in op achterstand, maar poetste deze na de rust weg: 1-4. Jordao Pattinama (2), Marlon van Oranje en Hanne Hagary zorgden voor de Rotterdamse treffers.
Hoekstra keek na afloop tevreden terug op het oefenduel. ‘We hebben tegen een hoofdklasser de wedstrijd betrekkelijk eenvoudig gecontroleerd. Dat is positief’, zei hij. Zo schoot de Ridderkerkse formatie van oud-Feyenoorder Jan Everse in de eerste helft slechts een keer op het doel van Kostas Lamprou, maar kwam het via een eigen doelpunt van Levi Risamasu toch op voorsprong.

Jong Feyenoord/Excelsior stelde hier meerdere kansen tegenover, maar kwam ondanks dat het drie keer alleen voor de Rikkerkerkse doelman opdook niet tot scoren. ‘In de tweede helft hebben we het krachtsverschil wel in doelpunten uit weten te drukken’, zei Hoekstra. ‘Deze overwinning is niet eens geflatteerd.’

Van Oranje verzorgde kort na de rust de gelijkmaker, na een aanval via Pattinama en de ingevallen Roy Weber. Vervolgens was het twee keer de beurt aan Pattinama, die eerst op aangeven van Kaj Ramsteijn en later na een pass van Hagary het net wist te vinden. Laatstgenoemde zorgde in de slotfase na voorbereidend werk van Jaap van Duijn voor de 1-4 eindstand.

Het duel met RVVH was voor de ploeg van Hoekstra de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de hervatting van de competitie. Aanstaande dinsdag wordt er om 20.00 uur op het kunstgras van Excelsior nog geoefend tegen het eerste elftal van Sportclub Feyenoord, waarna maandag 25 januari met een wedstrijd tegen Jong PSV de eredivisie voor beloftenelftallen weer van start gaat.

RVVH – Jong Feyenoord/Excelsior 1-4