Beloften verslaan Sportclub Feyenoord: 2-1

Jong Feyenoord/Excelsior heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen het eerste elftal van Sportclub Feyenoord met 2-1 gewonnen. De ploeg van trainer André Hoekstra nam in de eerste helft via Kaj Ramsteijn en Jordao Pattinama een 2-0 voorsprong, waarna de amateurs vlak voor tijd de eretreffer maakten.
Op het kunstgras van Excelsior zou aanvankelijk Darley zijn rentree maken nadat hij begin november geblesseerd raakte in het eredivisieduel met AZ. De Braziliaanse doelman bleef echter uit voorzorg aan de kant, omdat hij dinsdag in de loop van de dag een reactie had gekregen op de door hem geleverde arbeid tijdens een training in de ochtenduren. Feyenoords medische staf besloot hierop geen enkel risico te nemen met de talentvolle keeper.

Daardoor was het Kostas Lamprou die tegen de zondaghoofdklasser onder de lat plaatsnam. De doelman, die dinsdagochtend tijdens de afsluitende partij op de groepstraining nog als centrale verdediger acteerde, hield de eerste helft zijn doel schoon. ‘Voor de rust hebben wij de wedstrijd goed gecontroleerd’, zei Hoekstra na afloop. ‘Met wat meer geluk hadden we wellicht nog een extra doelpunt kunnen maken.’

Jong Feyenoord/Excelsior kwam na twintig minuten via Ramsteijn op voorsprong. De centrale verdediger verzilverde een strafschop, die het beloftenelftal toegekend had gekregen nadat Peter de Lange in het zestienmetergebied onreglementair was neergelegd.

Het hoogtepunt van de wedstrijd vond tien minuten later plaats. Het beloftenelftal trakteerde het publiek op een vloeiende aanval over vele schijven, waarbij rechtervleugelverdediger Roy Weber uiteindelijk goed voorzette, linksback Sanny Monteiro teruglegde, waarna de inlopende Pattinama de bal in het doel tikte: 2-0.

Na de rust behield de ploeg van Hoekstra wel de controle, maar zakte het tempo bij de beloften. Marlon van Oranje kreeg vanaf elf meter nog de gelegenheid de derde treffer voor Jong Feyenoord/Excelsior aan te laten tekenen, maar hij wist de buitenkans niet te verzilveren. ‘Aan het einde van de wedstrijd waren we wat slordig en dat is jammer’, besloot Hoekstra. ‘Maar al met al is het een nuttige oefenwedstrijd geweest.’

Jong Feyenoord/Excelsior – Sportclub Feyenoord 2-1

20’ 1-0 Ramsteijn (strafschop)
30’ 2-0 Pattinama
88’ 2-1

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Lamprou (46’ Janssen); Weber, Risamasu, Ramsteijn, Monteiro (46’ Calor); Machek, Hagary, Ribeiro; Pattinama, De Lange (46’ Van Oranje) en Van Duijn (46’ Benard).