Fanshop
Fanshop

Supporters beslissen over bezoek aan RKC Waalwijk – Feyenoord

Feyenoord heeft besloten om supporters zelf een doorslaggevende stem te geven in het al dan niet beschikbaar stellen van kaarten voor de wedstrijd RKC Waalwijk – Feyenoord op donderdag 4 februari aanstaande. De Gemeente Waalwijk liet Feyenoord weten dat voor deze wedstrijd voor Feyenoord-supporters een verplichte buscombiregeling van kracht zal zijn. De club kan zich niet vinden in deze maatregel. Per brief verzocht Feyenoord de burgemeester van Waalwijk om het ingenomen standpunt te herzien, maar zonder succes. In Waalwijk is besloten dat met uitzondering van NAC Breda en sc Heerenveen alle supporters van clubs die tijdens de tweede seizoenshelft op bezoek komen dit per verplicht busvervoer dienen te doen.
Feyenoord overweegt nu om geen enkele kaart voor deze wedstrijd te verkopen, maar hinkt daarbij op twee gedachten. ‘Wij willen als club duidelijk maken dat wij het absoluut oneens zijn met deze maatregel. Anderzijds kan het elftal niet zonder de steun van onze supporters en zijn er natuurlijk supporters die onder alle omstandigheden bij de wedstrijd aanwezig willen zijn’, aldus algemeen directeur Eric Gudde. ‘Daarom laten we de keus aan de supporters zelf.’

Vanaf donderdag 21 januari kunnen de Diamond- en Goldcardhouders een kaart voor de wedstrijd reserveren. Via een speciale infomail worden zij hierover nader geïnformeerd. Voor de wedstrijd kan Feyenoord beschikken over 680 kaarten voor haar supporters. Indien de club voor maandag 25 januari 300 of meer reserveringen ontvangt, wordt besloten om de kaartverkoop voor deze wedstrijd op te starten. De supporters die gereserveerd hebben ontvangen dan een toegangskaart, de overige kaarten komen vervolgens beschikbaar voor de andere uitkaarthouders. Echter, wanneer er minder dan 300 reserveringen ontvangen worden, zal Feyenoord besluiten om geen enkele kaart af te nemen. Ook de mensen die eventueel gereserveerd hebben ontvangen dan via de club geen kaart.

Aanstaande maandagochtend zal Feyenoord de stand van zaken kenbaar maken.