Fanshop
Fanshop

Ruime winst Feyenoord O/19 op FC Twente A1

De jeugdelftallen van Feyenoord hebben zaterdag na een lange winterstop de competitie hervat. Feyenoord onder 19 won met 4-1 ruim van FC Twente A1. Shabir Isoufi maakte twee doelpunten. Onder 18 pakte thuis tegen FC Den Bosch A1 een punt. De Bossche nummer drie van de ranglijst had alle moeite met O/18, dat in de slotfase verdiend een punt behaalde. Ook O/17 speelde gelijk, op Varkenoord werd het tegen Willem II/RKC B1, na een snelle achterstand, 2-2. Onder 16 en onder 15 verloren allebei nipt. Feyenoord O/16 ging thuis tegen RBC Roosendaal B1 met 0-1 onderuit. Onder vijftien was in een uitwedstrijd niet opgewassen tegen Willem II/RKC C1 (1-0). Onder 14 bezocht NAC Breda C2 en won met 0-2.
ONDER 19 TE STERK VOOR FC TWENTE A1

Zonder spetterend spel versloeg Feyenoord onder 19 zaterdag FC Twente A1 ruim met 4-1. Op Varkenoord kende het team van trainer Jean-Paul van Gastel een droomstart, toen het al na drie minuten op voorsprong kwam. Binnen een kwartier was het vervolgens 2-0, waarna het niveau ver terug viel. Na een opleving in de tweede helft liep O/19 uiteindelijk uit naar een ruime zege.

O/19 opende sterk tegen de middenmoter uit Enschede. Na drie minuten scoorde Jerson Cabral op prachtige wijze de 1-0. Andrea Fileccia gaf de bal breed, waarna Cabral beheerst in de korte hoek raak schoot. Binnen het kwartier gooide Feyenoord het duel in het slot na een goede actie van Nayib Lagouireh, die Shabir Isoufi in de gelegenheid stelde om te scoren.

Na die vlugge voorsprong zakte Feyenoord in en daalde het tempo flink. O/19 ging te ver naar achteren spelen en stelde de bezoekers daarmee in de gelegenheid te voetballen. Twente profiteerde niet van de ruimte die de Rotterdammers ze boden en stichtte nauwelijks gevaar.

Ook in de tweede helft was het voetbal van O/19 in eerste instantie niet naar behoren. Twente zette Feyenoord niet echt onder druk, waardoor de ploeg van Van Gastel het duel rustig uit kon spelen. Door veel balverlies lukte het Feyenoord niet om verder uit te lopen. Na een uur spelen werd het spel beter.

De doelman van de bezoekers verwerkte een schot van Lagouireh onvoldoende waardoor Isoufi zijn tweede treffer kon binnen tikken. Tien minuten voor tijd was het Lagouireh die het vierde Rotterdamse doelpunt maakte. Een schot van Fileccia werd nog gekeerd door de doelman, maar op de rebound van Lagouireh was hij kansloos. In de laatste minuut maakte Twente de eretreffer.

‘Het resultaat is prima, het spel was dat zeker niet’, was Van Gastel van mening. ‘Na een kwartier gingen we te veel achterover leunen. Het is logisch dat je even op adem wilt komen, maar daarna moet je er weer tegenaan. Pas na een uur gingen we weer voetballen. Dan zie je ook gelijk dat er twee doelpunten bijkomen.’

Feyenoord O/19 – FC Twente A1 4-1

Scoreverloop:
3’ 1-0 Cabral
15’ 2-0 Isoufi
64’ 3-0 Isoufi
78’ 4-0 Lagouireh
89’ 4-1

Opstelling Feyenoord O/19: Lamprou; Eekman, Van Huijgevoort, Erkelens, Khwela; Clasie, Van Haaren (60 Rashid), Isoufi (75 Boukhari); Cabral, Fileccia en Lagouireh.

ONDER 18 PAKT PUNT TEGEN FC DEN BOSCH A1

Het was zaterdag voor de achtste keer dat Feyenoord onder 18 dit seizoen gelijk speelde. Waar het voor de winterstop vaak onnodige gelijkspelen waren en daar regelmatig teleurstelling over bestond, werd de puntendeling tegen nummer drie FC Den Bosch A1 louter met tevredenheid ontvangen. Het werd op Varkenoord 1-1.

‘Ik ben zeer tevreden’, lichtte trainer Jan Gösgens toe. ‘In Den Bosch gingen we nog met 3-1 onderuit. Dit gelijkspel geeft voor mij aan dat we flink gegroeid zijn. We hebben Den Bosch heel goed partij geboden.’

In de eerste helft bleef O/18 goed overeind tegen de fysiek sterke Bosschenaren. Feyenoord borduurde voort op de tactiek die vorige week tegen VDL O/23 een 0-8 overwinning opleverde. Met drie verdedigers en een extra middenvelder hadden de Rotterdammers de controle over Den Bosch. O/18 dacht zelfs op voorsprong te komen, maar een doelpunt werd afgekeurd omdat de bal over de achterlijn zou zijn geweest.

Twintig minuten voor tijd moest Feyenoord het hoofd voor het eerst buigen voor de bezoekers. Uit een hoekschop kwam Den Bosch op voorsprong. O/18 liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Invaller Shane van den Engel, die zijn eerste competitiewedstrijd speelde na een lange periode van blessureleed, zorgde voor een punt voor de ploeg van Gösgens. Een vrije trap van Ryan Bouwmeester belandde voor de voeten van Van den Engel, die niet aarzelde en scoorde.

Na de gelijkmaker kregen beide ploegen kansen op meer. O/18 speelde opportunistisch met centrale verdediger Daan Smith in de spits. Vooral uit de counter werden de Rotterdammers nog gevaarlijk maar gescoord werd er niet meer.

Feyenoord O/18 – FC Den Bosch A1 1-1

Scoreverloop:
70’ 0-1
80’ 1-1 Van den Engel

Opstelling Feyenoord O/18: Van Putten; Van Oosten, Smith, Kruithof (70’ De Rooij), Wijmer; Bouwmeester, A. Velder (75’ Y. van Deelen), Scholman; Schoonheijm, Rienstra (75’ Van den Engel) en Berkvens (75’ Angel Qurijo).

GELIJKSPEL ONDER 17 NA SLECHTE START

Feyenoord onder 17 heeft zaterdag een punt overgehouden aan het thuisduel met Willem II/RKC B1. Binnen tien minuten stond de ploeg van trainer Cor Adriaanse al met 0-2 achter. Nog voor rust kwam O/17 terug tot 2-2. In de tweede helft was het voetbal matig en werd er niet meer gescoord.

Al na zes minuten kregen de bezoekers een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Uit een hoekschop belandde de bal op de arm van Jair Balrak en kreeg Willem II/RKC een strafschop. Die werd feilloos benut. Twee minuten later kreeg O/17 een tweede klap. Aan de linkerkant gaven de Rotterdammers nauwelijks druk op de ploeg uit Tilburg, die dankbaar profiteerde en de aanval uitspeelde: 0-2.

In het tweede deel van de eerste helft maakte Feyenoord een betere indruk. Na twintig minuten zette Balrak goed druk op de tegenstander, die de bal inleverde en diezelfde Balrak in de gelegenheid stelde de aansluitingstreffer te maken. Na een klein halfuur ging een individuele actie van Manu vooraf aan de 2-2. De aanvaller werd gevloerd in het strafschopgebied en benutte zelf de stafschop.

Vlak voor rust was Feyenoord nog dicht bij een voorsprong maar Larbi El Harouchi zag zijn vrije trap op de lat eindigen. Na de pauze was het spel van beide kanten onder de maat. O/17 opereerde te weinig als collectief waardoor Willem II/RKC niet serieus onder druk kon worden gezet. Het duel kabbelde vervolgens naar het einde.

‘Het was niet goed van onze kant’, vond Adriaanse. ‘We hebben na rust eigenlijk maar wat aangerommeld. Een aantal spelers speelde te egoïstisch. We hebben te weinig als een team gespeeld en dan red je het nooit.’

Feyenoord O/17 – Willem II/RKC B1 2-2

Scoreverloop:
6’ 0-1
8’ 0-2
20’ 1-2 Balrak
28’ 2-2 Manu

Opstelling Feyenoord O/17: De Jong; J. Steenvoorden, Rutten, Kongolo, J. van Deelen; M. Steenvoorden, El Harouchi, Cornelissens (60’ Van der Velden); Janssen (60’ Agatowski), Balrak en Manu.

ONDER 16 KRIJGT TE WEINIG MET NEDERLAAG TEGEN RBC

Feyenoord onder 16 heeft zaterdag met 0-1 verloren van RBC Roosendaal B1. O/16 was de betere ploeg maar maakte de kansen niet af. Angelo Spanjaart was de grootste blikvanger aan de kant van de Rotterdammers: de doelman redde zijn ploeg meerdere malen, door onhoudbaar ogende inzetten van de Roosendalers te keren.

‘Er was maar een ploeg die voetbalde en dat waren wij’, analyseerde trainer Gaston Taument. ‘Wij hadden moeite om het geduld te bewaren en werden wat slordig in de passing. Maar als we er doorheen kwamen, kregen we een aantal goede kansen. Die vergaten we echter te benutten. Een gelijkspel was verdiend geweest.’

O/16 trof in RBC Roosendaal geen tegenstander die naar Rotterdam was gekomen om mee te voetballen. De bezoekers trokken zich met een blok van acht mensen terug op eigen helft en lieten Feyenoord het spel maken. Uit counters probeerde RBC zelf gevaarlijk te worden. O/16 had moeite met die speelstijl. Diego Staas was wel dicht bij de 1-0, maar schoot over.

Feyenoord werkte hard en bleef proberen de muur die RBC optrok te slechten. Gedurende de tweede helft werd O/16 wat ongeduldig. Na 65 minuten werd dat de Rotterdammers fataal. Op het middenveld werd balverlies geleden doordat er te lang gelopen werd met de bal, uit de tegenstoot sloeg RBC met de 0-1 keihard toe.

Ondanks opportunistisch spel in de slotfase, met vier spitsen, kwam Feyenoord niet op gelijke hoogte. Het dichtst was Kyle Ebecilio bij de gelijkmaker, maar de inzet van de middenvelder verdween via de paal uit het doel.

Feyenoord O/16 – RBC Roosendaal B1 0-1

Scoreverloop:
65’ 0-1

Opstelling Feyenoord O/16: Spanjaart; Van Beek, Rekik, Blokland, Woudenberg; Ebecilio, Trindade De Vilhena, Sleegers (60’ Dercks); Boëtius, Breimer (50’ Staas) en Knoester (50’ Thong).

NIPT VERLIES ONDER 15 BIJ KOPLOPER WILLEM II/RKC C1

Op bezoek bij koploper Willem II/RKC C1 is Feyenoord onder 15 tegen een nederlaag aangelopen. Beide ploegen ontliepen elkaar nauwelijks qua veldspel, maar de ploeg van trainer Jeffrey Oost slaagde er niet in de doelman van de thuisploeg te verschalken. Willem II/RKC scoorde wel, uit een vrije trap werd het vlak na rust 1-0.

Feyenoord begon voortvarend aan het duel met Willem II/RKC, dat voorafgaand aan deze wedstrijd met drie punten voorsprong op de Rotterdammers aan de leiding ging. Het veldspel van de ploeg van Oost was goed en de thuisclub werd flink onder druk gezet. Dit leidde echter niet tot gevaar voor het doel. Doelman Jay Jharie redde twee keer knap, waardoor ook Willem II/RKC niet scoorde.

De tweede helft in Tilburg was pas twee minuten oud toen Willem II/RKC de leiding pakte. O/15 anticipeerde niet goed nadat de thuisclub een vrije trap kreeg toegekend. Met gevolgen: een spits van Willem II/RKC kon ongehinderd raak koppen.

O/15 bleef scherp en agressief spelen, maar ook Willem II/RKC schakelde, gesteund door de voorsprong, een tandje bij. Pas in de laatste minuut kwamen de Rotterdammers echt dicht bij een doelpunt toen de doelman van de Tilburgers de bal losliet en Nathan Ake binnen kon schieten. Zijn inzet werd echter van de doellijn gehaald.

‘Ik ben erg tevreden over de inzet en spelbeleving’, complimenteerde Oost zijn team na afloop. ‘Wij waren in de eerste helft iets beter, zij in de tweede. Een gelijkspel had de wedstrijd meer eer aan gedaan.’

Willem II/RKC C1 – Feyenoord O/15 1-0

Scoreverloop:
37’ 1-0

Opstelling Feyenoord O/15: Jharie; Dekker, Cabral (36’ Medar), Korporaal, Dorand; Groenbast, Ake, Driebergen; Thenu (36’ Agata), Afifi (65’ Ulusoy) en Robinson.

ONDER 14 BEGINT TWEEDE COMPETITIEHELFT MET ZEGE

Feyenoord onder 14 heeft zaterdag de eerste competitiewedstrijd van 2010 met 0-2 gewonnen van NAC Breda C2. In Breda had O/14 het, vooral door het eigen spel, lange tijd lastig. Doelpunten van Djazz Manusama en Caner Yalamoglu leverden uiteindelijk toch de verdiende winst op.

‘Het was een lastige wedstrijd’, vertelde trainer Rob Kurvers na de zege. ‘We liepen in de eerste helft te veel achteruit in plaats van dat we de oplossing vooruit zochten. Zo gaven we NAC de kans om te voetballen. Toch zijn we nooit in de problemen gekomen.’

De start van de Rotterdammers was veelbelovend. In de openingsfase werd uitstekend gecombineerd en na acht minuten lag de bal al in het doel van NAC. Ackeo Liefden bereikte met een voorzet Manusama, die afrondde. De treffer gaf O/14 veel voldoening omdat op de trainingen in de afgelopen week de nadruk lag op het spel via de flanken.

Na de goede start viel O/14 ver terug. De ploeg van Kurvers liet NAC te veel voetballen en werd zelf nauwelijks gevaarlijk. De Feyenoord-defensie bleek echter goed in vorm en stond de thuisploeg niets toe.

Pas in het derde deel van de wedstrijd benaderde O/14 het hoge niveau uit de beginfase. De Rotterdammers zetten NAC veel meer onder druk en stichtten daarmee het nodige gevaar. Na een klein uur spelen besliste Yalamoglu, wederom na een aanval over de vleugel, het duel met de tweede Rotterdamse treffer.

NAC Breda C2 – Feyenoord O/14 0-2

Scoreverloop:
8’ 0-1 Manusama
58’ 0-2 Yalamoglu

Opstelling Feyenoord O/14: Van der Linden; Lenzini. Knoester, Yalamoglu, James (51’ Gronsveld); De Vos, Klooster (51’ Van der Pijl), Luiza Lubanzadio; Manusama, Da Silva (51’ Schoenmaker) en Liefden (51’ Eren).