Fanshop
Fanshop

Feyenoord moet genoegen nemen met punt in Venlo

Feyenoord heeft zondag de competitie hervat met een gelijkspel tegen VVV-Venlo. De Rotterdammers kwamen na een uur spelen op voorsprong via een eigen doelpunt van oud-Feyenoorder Patrick Paauwe. Voor VVV was de achterstand reden om in de slotfase alles of niets te spelen, wat uiteindelijk de gelijkmaker opleverde die van het hoofd van invaller Ferry de Regt kwam.

De Feyenoorders wekten tot de rust bij vlagen de indruk dat ze met hun hoofd nog in de winterstop zaten. Het spel van de Rotterdammers was te tam, terwijl er bovendien te veel slordigheden te zien waren. Het resultaat was dat Feyenoord in de eerste helft VVV-doelman Kevin Begois geen enkele keer echt op de proef stelde.Het was te danken aan de solide defensie van Feyenoord, waarin de debuterende Stefan de Vrij een sterke indruk maakte, dat de thuisploeg het krachtsverschil niet voor de rust in doelpunten kon uitdrukken. Menig aanval van VVV strandde in het zicht van de haven, terwijl Rob van Dijk in geval van nood met verschillende fraaie reddingen het slot op de deur was.De doelman behoedde zijn ploeg na krap een halfuur spelen bijvoorbeeld voor een achterstand door een afstandschot van Adil Auassar fraai uit de bovenhoek te tikken. Al in de eerste minuut zag Van Dijk VVV-aanwinst Gonzalo Garcia voor zich opduiken, maar de middenvelder schoot via een been van een verdediger over.Op slag van rust kreeg Feyenoord de eerste echte mogelijkheid, toen scheidsrechter Luc Wouters een vrije trap toekende aan de Rotterdammers, nadat Georginio Wijnaldum op de rand van het strafschopgebied was gevloerd door oud-Feyenoorder Patrick Paauwe. Jonathan De Guzman nam plaats achter de bal en schoot maar net naast.

Een paar minuten eerder zag De Guzman een kans in rook opgaan, toen hij bij een voorzet vanaf de rechterkant de vrij staande Jon Dahl Tomasson over het hoofd zag en koos voor een hoge bal bij de tweede paal, die Begois weg kon tikken.Feyenoord kreeg na rust meer controle over de wedstrijd. De ploeg van Mario Been maakte VVV het voetballen dusdanig onmogelijk, dat de thuisploeg nog maar zelden in de buurt van het doel van Van Dijk kwam. Aan de andere kant kwamen de Rotterdammers bij balbezit nog niet echt op stoom.

Een ingeving van Giovanni van Bronckhorst na een uur spelen bracht daar verandering in. De aanvoerder koos de diepte en kreeg de bal uiteindelijk via een handige steekpass van Leroy Fer in het strafschopgebied in bezit. Vanaf de achterlijn gaf hij vervolgens zo hard voor dat Patrick Paauwe met Jon Dahl Tomasson in zijn nek zijn oude club een goede dienst bewees door de bal vallend in eigen doel te tikken.Tien minuten eerder had VVV de grootste kans tot dan toe gehad, in de vorm van een afstandschot van Garcia dat door Van Dijk werd gered. De Vrij was vervolgens scherp door de rebound voor de voeten van Auassar weg te maaien.

Door de voorsprong van Feyenoord koos VVV-trainer Jan van Dijk er in de slotfase voor om zijn ploeg vol op de aanval te laten spelen. De ruimtes op het veld werden zodoende groter. Feyenoord wist daar krap tien minuten voor tijd bijna van de profiteren, door een combinatie tussen Sekou Cissé, Karim El Ahmadi en Georginio Wijnaldum, die eindigde met een schot van de laatste dat net naast ging.Twee minuten later had VVV meer succes, toen invaller Ferry de Regt werd vrijgelaten bij de tweede paal, na een voorzet vanaf de rechterkant van Ruben Schaken. Van Dijk kon niet bij de bal, waardoor De Regt vanuit een moeilijke hoek de bal met zijn hoofd nog binnen de palen kreeg.

Het was het startschot van een enerverende slotfase, waarin het spel op en neer golfde en beide ploegen alles op alles zetten om de zege alsnog over de streep te trekken. Grote kansen leverde het niet meer op, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een puntendeling.

VVV-Venlo – Feyenoord 1-1

Scoreverloop:
64’ 0-1 Paauwe (e.d.)
85’ 1-1 De Regt

Scheidsrechter: Wouters

Geel: Paauwe, Biseswar 

Opstellingen:
VVV-Venlo:
Begois; Timisela, Van Kouwen, Paauwe, Fleuren; Van Dessel (80’ De Regt), Garcia (74’ Viana), Ahahoui; Schaken, Calabro (62’ Uchebo) en Auassar.
Feyenoord: Van Dijk; De Vrij, Vlaar, Bahia, Van Bronckhorst; Fer, De Guzman (72’ El Ahmadi), Landzaat (88’ Hofland); Wijnaldum, Tomasson (81’ Biseswar) en Cissé.