Fanshop
Fanshop

VVV-Venlo – Feyenoord in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: VVV-Venlo tegen Feyenoord, eindstand: 1-1.
ANP:
Feyenoord morst punten in Venlo
De uithaal van De Guzman was feitelijk het enige gevaar dat Feyenoord in de teleurstellende eerste helft afdwong. De Rotterdamse ploeg speelde in een veel te laag tempo en maakte veel fouten in de opbouw. Met name André Bahia en Leroy Fer hadden voor de rust meer dan eens ruzie met de bal. De 17-jarige rechtsback Stefan de Vrij daarentegen deed het als debutant in het basisteam niet onaardig.

De Telegraaf:
Koel-complex houdt aan
In de tweede helft speelde Feyenoord met meer bezieling. De Vrij werd aan de rechterkant nu wel gevonden, maar onderscheidde zich ook verdedigend, toen hij een door doelman Rob van Dijk half gekeerd schot van VVV-aanwinst Gonzalo Garcia van de doellijn gleed. ‘Hij heeft heel sterk gespeeld’, aldus Been, die met het oog op de komende wedstrijden dan ook geen aanleiding ziet De Vrij te vervangen.

GPD-bladen:
Goudkleurige schoenen, maar geen hoofdrol voor Jonathan De Guzman
De Guzman kon zich in Limburg niet onderscheiden. Hij ging mee in het statische en vaak apathische spel van Feyenoord, dat desondanks uitzicht had op drie punten. Patrick Paauwe gleed na ruim een uur spelen een voorzet binnen (0-1) en in de slotfase verzuimde Georginio Wijnaldum van dichtbij de 0-2 binnen te schieten. Het bleek een dure misser, omdat VVV vijf minuten voor tijd dankzij een kopbal van invaller Ferry de Regt langszij kwam.

VVV-Venlo.nl:
VVV-Venlo - Feyenoord
Na de gelijkmaker werd De Regt naar de defensie gestuurd. Met de Venlonaar in de achterhoede bleef VVV-Venlo zonder enige problemen overeind. De ploeg van Jan van Dijk vierde het punt na het laatste fluitsignaal van de Belgische leidsman Wouters uitgebreid. Zo werd het jaar 2010 op fraaie wijze geopend met een punt.

FCUpdate.nl
Been na 1-1: ‘Hier ben ik niet blij mee’
‘Ik had verwacht dat mijn ploeg verder zou zijn’, sprak Been diplomatiek. ‘Misschien had het te maken met de winterstop. Maar we hebben in deze wedstrijd veel te weinig laten zien. Vooral in de eerste helft was het apathisch. Maar we moeten door. PSV wordt een aardig bekerpotje. Dan kan alles weer anders zijn. Aan Ajax denk ik nu nog even niet.’

Bekijk hier de samenvatting van VVV-Venlo tegen Feyenoord en de reacties van Mario Been en Giovanni van Bronckhorst.