Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

Beloften hard onderuit bij Jong PSV: 5-0

Jong Feyenoord/Excelsior is maandagavond op bezoek bij Jong PSV hard onderuit gegaan. De ploeg van trainer André Hoekstra ging op De Herdgang met een 5-0 nederlaag van het veld. Darley maakte in Eindhoven zijn rentree, nadat hij maanden aan de kant had gestaan met een voetblessure. ‘Voor een keeper was dit niet de lekkerste wedstrijd om terug te keren’, stelde Hoekstra na afloop vast. ‘Maar voor zover ik heb begrepen heeft hij duel zonder fysieke klachten doorstaan.’
Darley raakte begin november geblesseerd aan zijn voet en kwam sindsdien niet meer in actie. De doelman trof in Eindhoven bij vier van de vijf tegentreffers geen blaam, maar ging bij het vierde doelpunt van PSV niet geheel vrijuit. Aan die treffer ging een misverstand tussen de Braziliaan en centrale verdediger Kaj Ramsteijn vooraf. ‘Verder heeft hij redelijk gekeept’, zei Hoekstra. ‘Maar met vijf tegen nul verliezen is niet leuk voor het team, zeker niet voor de verdediging en al helemaal niet voor een keeper.’

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat Jong Feyenoord/Excelsior zo diep zou moeten buigen voor de thuisploeg. Het eerste half uur gingen beide elftallen gelijk op en was de grootste kans zelfs voor Miguel Nelom. De als centrale verdediger spelende Nelom stak met de bal aan zijn voet heel het veld over en werd pas door PSV-doelman Cássio Ramos afgestopt.

Het ging voor de Rotterdammers pas mis toen Jong PSV na 35 minuten na een ingooi op voorsprong kwam. ‘Bij die ingooi stonden we niet op te letten’, zei Hoekstra. ‘En na dat doelpunt waren we even helemaal de kluts kwijt.’ Met als gevolg dat nog voor de rust de tussenstand door de Eindhovenaren naar 3-0 werd getild.

‘Je moet als ploeg wel over heel veel veerkracht beschikken wil je zo’n klap te boven komen’, zei Hoekstra. Jong Feyenoord/Excelsior herstelde zich in de tweede helft enigszins, maar moest in het laatste kwartier toch nog twee tegendoelpunten toestaan.

Jong PSV – Jong Feyenoord/Excelsior 5-0

Scoreverloop:

35’ 1-0
40’ 2-0
43’ 3-0
76’ 4-0
90’ 5-0

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Darley; Machek (46’ Weber), Ramsteijn, Nelom, Waisapy; Hagary, Mossaoui (75’ Van Oranje), Ribeiro; Pattinama, Faouzi en Van Guldener (60’ Van Duijn).