Fanshop
Fanshop

Been: ‘Eindelijk gevoetbald zoals we voor ogen hebben’

Mario Been wist woensdagavond voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV dat Feyenoord moest hopen op een goede dag in Eindhoven om de halve finale van het toernooi om de KNVB beker te bereiken. De huidige koploper van de eredivisie was tenslotte al 39 wedstrijden ongeslagen. Uitgerekend Feyenoord was op 15 maart 2009 de laatste ploeg die PSV wist te kloppen en juist de Rotterdammers maakten woensdag ook een einde aan die reeks. ‘PSV is op dit moment de sterkste ploeg van Nederland, dus deze zege moet ons veel kracht geven’, zei Been.
Omdat Been wist dat Feyenoord een moeilijke wedstrijd tegemoet ging in Eindhoven, koos hij ervoor om op het middenveld met de punt naar achter te spelen en Karim El Ahmadi op te stellen in plaats van Jonathan De Guzman. De trainer had achteraf alle lof voor El Ahmadi, die met twee treffers een groot aandeel had in de zege op PSV.

‘Hij heeft de afgelopen tijd wat kritiek gehad, maar heeft het vandaag heel goed gedaan’, zei de trainer. ‘Ik heb Karim gesproken tijdens het trainingskamp in Turkije en hem verteld dat ik wil dat hij meer naar voren gaat spelen. Vandaag heeft hij dat laten zien en is hij ook in de opbouw belangrijk geweest. Dat moet hemzelf veel voldoening geven en het is ook wat de ploeg nodig heeft.’

Mede dankzij het goede spel van El Ahmadi zag Been zijn ploeg de eerste helft dicteren in Eindhoven. ‘Eindelijk voetbalden zoals we dat met zijn allen voor ogen hebben’, stelde de oefenmeester. ‘We wisten dat PSV de tweede helft zou gaan stormen, maar daar kwam op een paar hachelijke momenten na weinig van terecht. Uiteindelijk maakte Karim ook nog 0-3 en was voor ons het feest compleet.’

Been hoopt dat de afgetekende zege op PSV veel kracht aan Feyenoord zal geven voor de komende wedstrijden. ‘We zijn nog altijd op twee fronten actief om onze doelstelling te halen. Als iedereen bij ons daarin meegaat, kunnen we nog mooie dingen laten zien’, besloot de trainer.