Fanshop
Fanshop

PSV - Feyenoord in de media

Feyenoord.nl blikt na elke bekerronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites. Deze keer: PSV tegen Feyenoord, eindstand: 0-3.
De Telegraaf:
Stunt van Feyenoord
De gasten zorgden in de twintigste minuut echter voor een daverende verrassing. Na een gigantische uitglijder van Francisco Rodriguez werd Jon Dahl Tomasson onderuit geschoffeld, maar omdat scheidsrechter Kevin Blom perfect de voordeelregel toepaste, kon Karim El Ahmadi Feyenoord op voorsprong brengen. De Marokkaan kreeg in de basisopstelling van coach Mario Been de voorkeur boven Jonathan de Guzman en betaalde dat vertrouwen dus al snel terug.

Trouw:
Einde aan imposante reeks PSV
Ook in defensieve zin, het eerste oogmerk toch, had Feyenoord zijn zaakjes redelijk op orde. Het gevreesde middenveld van PSV kon in bedwang worden gehouden, met El Ahmadi als tegenspeler van Toivonen en Fer als schaduw van Bakkal. De zwaarste opdracht was toebedeeld aan Landzaat, die Afellay tegenover zich trof en een enkel hoogstandje van de nieuwe PSV-aanvoerder niet kon verhinderen.

GPD-bladen:
Feyenoord houdt fraai record in handen
Nadat Nordin Amrabat, de PSV'er met de meeste dreiging, een prima kans op de gelijkmaker had laten liggen, sloeg Feyenoord uit het niets voor een tweede keer toe. Giovanni van Bronckhorst kreeg de bal voor zijn linker, legde hem even goed en haalde bijna vanuit stand vanaf ruim twintig meter uit. Het schot toucheerde de onderkant van de lat en sloeg in de kruising boven de kansloze Isaksson: 0-2. Dankzij het juweeltje van de aanvoerder nam het vertrouwen bij Feyenoord toe.

De Volkskrant:
Feyenoord jaagt weer op een prijs
Feyenoord heeft de reputatie een jong elftal te zijn. Vergeet het. Neem de opstelling van gisteren. Doelman Van Dijk is met zijn 41 jaar de oudste speler van de eredivisie, Van Bronckhorst is 34, Landzaat en Tomasson 33. Alleen: daar tegenover staat een armada aan jongelingen, afkomstig van Varkenoord, de kraamkamer van het Rotterdamse voetbal. Van de basisploeg van woensdag is rechtsachter De Vrij 17, Wijnaldum 19 en Fer 20. De Vrij bleef opmerkelijk rustig in de winterse neerslag, Wijnaldum raakte geregeld verstrikt in zijn dribbelkunst en Fer is een internationale topper in de dop. In feite is de verdeling over leeftijden uitstekend, want Vlaar, El Ahmadi, Cissé en Bahia zijn ongeveer halverwege de 20.

PSV.nl:
PSV uitgeschakeld in KNVB beker: 0-3
Het was Feyenoord dat zich zou plaatsen voor de halve finales van de KNVB beker. Daarmee kwam er voor PSV tevens een einde aan een reeks van 40 wedstrijden zonder nederlaag en leed ook Rutten zijn eerste verlies als PSV-hoofdcoach. De laatste verloren wedstrijd van PSV was op 15 maart 2009, eveneens tegen Feyenoord. El Ahmadi maakte in blessuretijd nog 0-3 en daarmee was de wedstrijd definitief over en uit.