Fanshop
Fanshop

Andwélé Slory verruilt Feyenoord voor West Bromwich Albion

Feyenoord en West Bromwich Albion hebben afgelopen nacht een akkoord bereikt over de overgang van Andwélé Slory naar de Engelse club. De vleugelaanvaller signeert bij de club uit het Championship een contract voor anderhalf seizoen. Tweevoudig international Slory, die al in Engeland verblijft, hoopt woensdag bij het uitduel met Blackpool al te kunnen debuteren voor zijn nieuwe club.
Andwélé Slory kwam in de zomer van 2007 over van Excelsior, waar hij was uitgegroeid tot international. Ook bij Feyenoord begon de snelle aanvaller uitstekend, maar had hij pech met blessures. Uiteindelijk zou hij tot 50 competitieduels komen en mag hij de KNVB Beker op zijn conduitestaat bijschrijven.

Tijdens de eerste helft van het huidige seizoen was Slory weer volledig fit en scoorde hij vier doelpunten. Daardoor kwam hij opnieuw in de belangstelling van buitenlandse clubs. ‘Ik heb ups en downs gehad, maar het goede gevoel bij Feyenoord zal altijd overheersen’, kijkt hij nu terug op zijn bewogen periode in dienst van de Kuipclub. ‘Ik heb het een eer gevonden om voor deze club en zulke fanatieke supporters te spelen.’

Slory hoopt woensdag al te kunnen debuteren voor WBA, waar hij in Gianni Zuiverloon een andere oud-Feyenoorder treft. ‘De club doet zijn best om alle formaliteiten zo snel mogelijk af te handelen. Ik hoop dat het lukt, want ik heb ontzettend veel zin om dit nieuwe avontuur te beginnen. Ik heb altijd gedroomd van een buitenlands avontuur en nu is het zo ver.’

Andwélé Slory had bij Feyenoord nog een contract tot het einde van dit seizoen. Over de hoogte van de vergoedingssom worden geen mededelingen gedaan.