Feyenoord – Ajax in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen Ajax, eindstand: 1-1.
De Pers:
Geen Klassieker met erg veel franje
Ontdaan van alle emoties en de ambiance was de Klassieker van zondag eigenlijk niet meer dan een wedstrijd tussen twee ploegen met groeistuipen. Feyenoord opende agressief, maar toen de storm eenmaal was gaan liggen, controleerde Ajax de wedstrijd. Het duurde 24 minuten voordat de Amsterdammers dat overwicht in een doelpunt uitdrukten. Een foute pass van Denny Landzaat ging daar aan vooraf, Marko Pantelic profiteerde. ‘Daarna hadden we de tweede moeten maken’, stelde Jol. ‘Dan hadden we de wedstrijd beslist.’

Ajax.nl:
Klassieker blijft onbeslist
Na rust probeerden de Rotterdammers het initiatief – logischerwijs bij de achterstand - meer naar zich toe te trekken. Heel veel écht uitgespeelde kansen leverde het niet op. Ajax bleef gokken op de aanval en loeren op ruimtes richting Van Dijk. Na een dik uur spelen brak een communicatiefout de gasten op. Een fout tussen Emanuelson en Stekelenburg schonk Wijnaldum een niet te missen mogelijkheid. De linksback tikte de bal voorbij zijn eigen doelman, waarna Wijnaldum inschoot: 1-1

De Telegraaf:
Ajax baalt het meest
De slotfase was vermakelijk, doordat beide ploegen vol voor de winst gingen. Mario Been bracht Makaay voor Denny Landzaat en Stefan Babovic voor de tegenvallende Sekou Cissé. Makaay werd knap gestuit door Stekelenburg, terwijl de sterk spelende Pantelic en Suarez Feyenoord-doelman Rob van Dijk op hun weg vonden.

De Volkskrant:
Klassieker: replica van monumentale duels uit verleden
Dit is een jongensdroom’, zegt De Vrij, die zelfs nog geen clubkostuum heeft. ‘Als iemand me een half jaar geleden had gezegd dat ik op mijn 17de een klassieker zou spelen, had ik hem uitgelachen.’ De jonge verdediger met rugnummer 29 hapt al na tien minuten naar adem als Suarez hem twee keer op het verkeerde been heeft gezet. De Vrij: ‘Ik zat er even doorheen. Ik dacht: dit ga ik niet redden. Deze wedstrijden zijn goed voor mijn ontwikkeling.’

FCUpdate.nl:
Feyenoord en Ajax balen van gelijkspel in Kuip
Met het doorzettingsvermogen van Feyenoord zit het dus wel goed, maar ook voetballend gaat het steeds beter. Het feit dat de ploeg niet helemaal tevreden was met een gelijkspel tegen Ajax, is volgens spits Jon Dahl Tomasson al een goed teken. ‘Dat geeft aan dat we op de goede weg zijn. Wij voelen dit als een gemiste kans, we hadden Ajax kunnen verslaan. We begonnen sterk, maar gaven plotseling een goal weg. Daarna waren we even de kluts kwijt, maar na rust pakten we het weer op. Gelukkig maakten we nog de 1-1, we verdienden namelijk minimaal één punt.’

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen Ajax en de reactie van Mario Been.