Fanshop
Fanshop

RKC Waalwijk - Feyenoord in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: RKC Waalwijk tegen Feyenoord, eindstand: 0-1.
De Telegraaf:
Hakken over de sloot
‘Niet geweldig gespeeld, maar wel drie heel belangrijke punten gepakt met het oog op Europees voetbal’, zo vatte Feyenoord-trainer Mario Been de zaak samen. De eerste helft noemde hij zelfs ‘niet om aan te zien.’ Terwijl de opstelling en de woorden vooraf nog het een en ander beloofden; omdat Been tegen de nummer laatst aanvallend ‘meer wilde brengen’, startte Feyenoord met liefst vier aanvallers.

ANP:
Magere zege Feyenoord in Waalwijk
Na de pauze schoot Tomasson, op aangeven van aanvoerder Makaay, Feyenoord snel op voorsprong. RKC-doelman Ohad Levita zag er bij het dalende schot van de Deen niet goed uit. De aanvoerder van de Waalwijkse ploeg deed donderdagavond wel meer rare dingen, vooral bij het uitverdedigen over de grond.

RKCWaalwijk.nl:
Het Spook. Zo noemden de Duitse voetballiefhebbers de Nederlandse spits Roy Makaay, toen hij in de punt van de aanval stond bij Bayern München. Voor een keertje lijkt Jon Dahl Tomasson de bijnaam van zijn collega-spits van Feyenoord te hebben geleend. En wel op donderdagavond in het Mandemakers Stadion. Daar valt de bal voor de voeten van de Deense spits, die met een mooie uithaal net na rust voor de winnende treffer zorgt. De goal komt uit het niets, maar beslist het treffen tussen RKC WAALWIJK en de Rotterdammers: 0-1.

GPD-bladen:
Feyenoord wint, maar verliest Landzaat
Invaller Denny Landzaat stond pas zeventien minuten in het veld, toen hij met een sliding van achter ingleed op Hans Mulder. Scheidsrechter Van Boekel trok meteen rood, waardoor Feyenoord nog een slotfase vol billenknijpen tegemoet ging. Landzaat benadrukte na afloop dat hij de intentie had gehad om de bal te spelen. ‘En dat deed ik volgens mij ook’, zei de middenvelder. ‘Het was geel, maar zeker geen rood.’

Sp!ts:
Ondermaats tegen dwerg
Het was schrijnend om te zien dat Been genoodzaakt was aanvaller Tomasson te wisselen voor verdediger Kevin Hofland om de benauwde zege veilig te stellen. ‘Het is niet makkelijk om na wedstrijden tegen PSV en Ajax naar een degradatiekandidaat te gaan’, oordeelde matchwinner Tomasson na afloop. ‘Omdat onze concurrenten voor Europees voetbal punten laten liggen, is het belangrijk dat wij wel gewoon met drie punten terug naar Rotterdam gaan.’

Bekijk hier de samenvatting van RKC Waalwijk tegen Feyenoord en de reactie van Mario Been en Denny Landzaat.