Onder 19 verslaat Heerenveen/Emmen A1 met 4-1

Feyenoord onder 19 heeft zaterdag op Varkenoord Heerenveen/Emmen A1 verslagen. De Rotterdammers waren in een lastige wedstrijd met 4-1 te sterk. Onder 18 ging op eigen veld onderuit tegen de amateurs van Quick A1 uit Den Haag: 1-2. Voor O/16 was Spartaan’ 20 B1 de tegenstander, de stadsgenoten werden met 3-0 verslagen. Onder 14 ging op bezoek bij Willem II/RKC C2 en verloor met 2-0. De wedstrijd van Onder 17 tegen Excelsior Rotterdam B1 werd uitgesteld en het duel van Onder 15 bij NEC/FC Oss C1 werd afgelast.
OVERTUIGENDE WINST ONDER 19 OP HEERENVEEN/EMMEN A1

Feyenoord onder 19 heeft zaterdag Heerenveen/Emmen A1 overtuigend met 4-1 opzij gezet. O/19 kende een stroeve start op Varkenoord, maar werd vlak voor rust door een prachtige goal van Bruno Martins Indi op het goede spoor gezet. Ondanks de moeite die de Rotterdammers met de bezoekers hadden, liepen ze uiteindelijk uit naar een ruime zege.

‘Ik ben heel erg tevreden’, was trainer Jean-Paul van Gastel na afloop duidelijk. ‘Heerenveen/Emmen is een hele lastige tegenstander. Na de tegengoal waren we even van slag, we ergerden ons teveel aan de arbitrale beslissingen en daardoor kwamen we te lang niet aan voetballen toe. Maar toen we eenmaal op het goede spoor zaten, zag het er erg goed uit.’

Feyenoord kwam op dat goede spoor door twee mooie treffers. De eerste, van Martins Indi, was de mooiste. De verdediger stiftte vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in het doel van de Friezen. Nog voor de rust was ook de tweede Rotterdamse treffer een feit, via de voet van Shabir Isoufi. Het maakte de 0-1 achterstand goed die na twintig minuten onverwacht op het bord was gekomen.

In de tweede helft was Feyenoord heer en meester, maar verzuimde het lange tijd om uit te lopen. Na zeventig minuten bereikte Martins Indi met een steekbal Jerson Cabral, waarop de aanvaller raak schoot. Vlak nadat Andréa Fileccia was ingevallen werd het via de invaller 4-1. Ricky van Haaren gaf goed aan.

O/19 verzuimde daarna een grotere score neer te zetten. Het had de controle over de lastig te bespelen ploeg uit Friesland, maar tot doelpunten leidde dat niet meer. Volgende week treffen de Rotterdammers hekkensluiter FC Volendam A1. Bij winst neemt Feyenoord dan de koppositie over van PSV.

Feyenoord O/19 – Heerenveen/Emmen A1 4-1

20’ 0-1
38’ 1-1 Martins Indi
44’ 2-1 Isoufi
70’ 3-1 Cabral
78’ 4-1 Fileccia

Opstelling Feyenoord O/19: Lamprou; Martins Indi, Eekman, Erkelens, Khwela; Clasie, Van Haaren, Isoufi (83’ Rashid); Cabral, Castaignos (75’ Fileccia) en Lagouireh.

DOMPER ONDER 18 TEGEN QUICK A1

Feyenoord onder 18 heeft zaterdag op eigen veld niet weten te winnen van Quick A1. De Hagenaars waren met 1-2 te sterk. Ondanks een snelle aansluitingstreffer van Tim Schoonheijm, kort na rust, wist Feyenoord niet in de buurt van de punten te komen.

O/18 hield een goed gevoel over aan de hervatting van de competitie, twee weken terug tegen FC Den Bosch A1. De mannen van trainer Jan Gösgens zagen het treffen met Quick daarom met vertrouwen tegemoet. Voor rust liepen de bezoekers echter al uit naar comfortabele voorsprong, waardoor de wedstrijd voor de Rotterdammers op een teleurstelling uitliep.

Er waren twintig minuten gespeeld toen Quick voor het eerst gevaarlijk werd. De bezoekers lieten Feyenoord het spel maken en speculeerden op een snelle tegenstoot. Dat leverde direct resultaat op. Na een snelle counter werd van afstand schitterend raak geschoten: 0-1. Een kwartier later verdubbelden de Hagenaars die voorsprong, door een mooie aanval met een goal te bekronen.

Kort na de pauze blies Schoonheijm Feyenoords hoop op een goed resultaat nieuw leven in, door de bal na een goede actie van invaller Jair Balrak feilloos binnen te schieten. Daarna was Daan Smith met enkele kopballen nog dichtbij de gelijkmaker, maar die wilde niet vallen. Quick kreeg in de tweede helft ook een goede kans, die inzet eindigde op de lat.

‘Een domper’, betitelde Gösgens het resultaat. ‘We hebben onze uiterste best gedaan, alles geprobeerd en genoeg kansen gehad. Op basis van het spelbeeld hadden we een punt verdiend.’

Feyenoord O/18 – Quick A1 1-2

20’ 0-1
35’ 0-2
47’ 1-2 Schoonheijm

Opstelling Feyenoord O/18: Termijn; Van Oosten, Smith, Kruithof, Wijmer; Bouwmeester (75’ De Rooij), Velder (70’ Berkvens), Scholman (46’ Van den Engel); Schoonheijm, Rienstra (46’ Balrak) en Latuheru (46’ Jansen).

ONDER 16 VERSLAAT SPARTAAN’20 B1

Onder 16 heeft met een 3-0 winst succesvol revanche genomen op stadsgenoot Spartaan’ 20 B1, dat in de thuiswedstrijd nog met 1-0 te sterk was voor het team van trainer Gaston Taument. Lang hield Feyenoord de bezoekers in de wedstrijd, maar na de rust liep O/16 via Jean-Paul Boëtius en Diego Staas toch uit.

‘We hadden wat goed te maken tegen deze ploeg’, vertelde Taument na afloop. ‘Van de eerste ontmoeting wisten we nog dat dit een fysiek heel sterke tegenstader is. Ons veldspel was vandaag erg goed, daar ben ik erg tevreden over. Een minpuntje is dat we verzuimden eerder uit te lopen naar een veilig marge.’

Het goede veldspel van O/16 leidde binnen het halfuur tot een voorsprong. Met een subtiele voetbeweging bracht Anass Achahbar Diego Staas vrij voor de doelman van de bezoekers, waarop de middenvelder koel afrondde. Voor de pauze diende zich vervolgens voldoende mogelijkheden aan om het duel te beslissen, maar die wist Feyenoord niet te verzilveren. Een inzet van Boëtius belandde op de paal.

Kort na de rust was het wel voor de tweede keer raak met een treffer van Boëtius. O/16 maakte daarna de vergissing om mee te gaan in het opportunistische spel van de bezoekers. Het spel werd slordiger en Feyenoord dreigde zichzelf onnodig in de problemen te brengen.

Spartaan’20 werd echter niet gevaarlijk, waardoor O/16 het duel een kwartier voor tijd definitief naar zich toe kon trekken. Een vrije trap van Staas werd door iedereen gemist en draaide bij de tweede paal binnen.

Feyenoord O/16 – Spartaan’20 B1 3-0

28’ 1-0 Staas
43’ 2-0 Boëtieus
63’ 3-0 Staas

Opstelling Feyenoord O/16: Franken; Van Beek, Maatsen, Blokland, Woudenberg; Staas, Dercks, Thong (63’ Sleegers); Boëtius (67’ Breimer), Achahbar (67’ Knoester) en Van Wingerden (50’ Trindade de Vilhena).

STERK WILLEM II/RKC C2 VERSLAAT STRIJDLUSTIG FEYENOORD O/14

Feyenoord onder 14 is op bezoek bij Willem II/RKC C2 met 2-0 onderuit gegaan. De ploeg van trainer Rob Kurvers verloor het tweede duel na de winterstop zeker niet op inzet, maar was in Tilburg wat ongelukkig. De winst voor de thuisploeg, dat net als O/14 de tweede seizoenshelft met winst was begonnen, was verdiend.

Het spel van de Rotterdammers kenmerkte zich niet door vloeiend voetbal maar vooral door veel werklust. O/14 was met de juiste instelling naar Brabant afgereisd. Het kwam misschien wel daardoor dat de organisatie bij vlagen uit het oog werd verloren. Willem II/RKC profiteerde daar optimaal van.

Vlak voor de rust, in het tweede deel van de wedstrijd, kwam de thuisploeg op 1-0. De Tilburgers profiteerden optimaal van een verkeerde pass van een Feyenoorder en waren er razendsnel bij om de openingstreffer te maken. O/14 ging na die achterstand volop op de aanval spelen.

Ondanks de enorme inzet waarmee Feyenoord de jacht op de gelijkmaker opende, bleven de Tilburgers knap op de been. O/14 nam risico’s door achterin één op één te gaan spelen en na ruim een uur werd dat de Rotterdammers fataal. Uit een tegenstoot kwam de thuisploeg op 2-0, waarna de wedstrijd was gelopen.

‘De winst voor Willem II/RKC is verdiend’, vond Kurvers. ‘We hebben keihard gewerkt, misschien focusten we ons wel iets te veel op de inzet en verloren we daardoor de organisatie uit het oog. De tegenstander was goed en het voetbal wat wij daar tegenover stelden was niet voldoende.’

Willem II/RKC C2 – Feyenoord O/14 2-0