Feyenoord – AZ in de media

Feyenoord.nl blikt na elke speelronde terug op de wedstrijd van Feyenoord, aan de hand van verslagen en reacties in de media. Een overzicht uit dagbladen en van websites, plus een samenvatting en reacties van Eredivisie Live. Deze keer: Feyenoord tegen AZ, eindstand: 1-2.
ANP:
AZ verrast Feyenoord in De Kuip
Beide ploegen gaven elkaar weinig tot niets toe. Zowel Feyenoord als AZ viel omzichtig aan en verdedigde met veel man achter de bal. Het aantal persoonlijke duels op het overvolle middenveld was groot. Na de rust kregen de twee ploegen volop kansen op de winst, met AZ uiteindelijk als gelukkige winnaar.

De Telegraaf:
AZ nu de gelukkigste
Toch bleven de kansen schaars. Een prachtige lob van Jon Dahl Tomasson, ternauwernood over de lat geduwd door Romero, een knal van diezelfde Tomasson net naast én een niet gegeven strafschop toen Diego Biseswar – die op de linkerflank de zieke Sekou Cissé verving – van achteren werd aangetikt door AZ-verdediger Niklas Moisander. ‘Dat was misschien wel een strafschop, al raakte ik hem niet expres’, aldus de Fin, tijdens de kwalificatiereeks voor het EK tegenstander van Oranje.

GPD-bladen:
AZ klopt Feyenoord in de lucht
Moreno kopte drie minuten voor tijd de winnende treffer binnen, uit een hoekschop van Stijn Schaars. Moisander stond voor rust aan de basis van de 0-1, ook al na een corner. ‘Daar hebben we de afgelopen tijd veel tijd aan besteed’, verklapte aanvoerder en aangever Schaars. Die specifieke arbeid leverde AZ drie belangrijke punten op, in de jacht op de vijfde plaats. ‘Dat lijkt de enige plek waar wij nu nog voor kunnen spelen’, keek Moisander realistisch vooruit.

De Volkskrant:
AZ swingt weer eens op ‘cumbia’ van Romero
Een tweede gele en dus rode kaart voor Moisander inclusief een strafschop voor Feyenoord had het duel in Rotterdams voordeel laten kantelen. Aan het verkrampte spel van AZ na rust was af te lezen dat de ploeg onder een moordende druk staat. ‘We hadden niks te vertellen’, zei Moisander. ‘De eigen goal van Wernbloom was toch een mentale tik. We werden ook onzeker in de laatste minuten, toen Feyenoord al zijn lange spelers naar voren stuurde. Je zag iedereen denken: het zal toch niet weer misgaan?’

AZ.nl:
AZ wint in De Kuip
‘Ik denk dat we gelijk waren aan Feyenoord’, zei trainer Martin Haar na afloop. ‘We probeerden Feyenoord compact op te vangen en vanuit de counter te scoren. De wedstrijd kon alle kanten op en gelukkig scoorden wij nu een keer vlak voor tijd. Dit is heel belangrijk voor de club, geeft een goed gevoel aan de jongens en is leuk voor de nieuwe shirtsponsor.’ Haar verving Dick Advocaat, die vanwege verplichtingen met de Belgische bond bij de loting voor de EK-kwalificatie in Warschau verbleef.

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord tegen AZ en de reacties van Mario Been en Ron Vlaar.