Fanshop
Fanshop

Supporters en Sponsor Bingo Loterij spekken jeugdopleiding Feyenoord

De Sponsor Bingo Loterij heeft afgelopen weekend tijdens het ‘Goed Geld Gala’ een cheque van 727.715 euro overhandigd aan Feyenoords commercieel manager Dick de Heus, ten behoeve van de Feyenoord jeugdopleiding. De jeugdopleiding eindigde dankzij een groot deel van de 500.000 deelnemers vierde op de lijst van zo’n ruim 3200 organisaties, goede doelen en clubs die een bijdrage ontvingen.
In 2009 ontving de Sponsor Bingo Loterij 94.038.589,- euro aan inleg. De helft hiervan, te weten 47.019.294,- euro, draagt de loterij af aan goede doelen organisaties op het gebied van gezondheid en welzijn. Ruim 45% van de afdracht was bestemd voor door deelnemers zelf gekozen clubs en verenigingen. Daarbij bleek ook dit jaar weer dat Feyenoord een enorme aanhang heeft. De jeugdopleiding van de Rotterdamse club mag dankzij de inleg van het grootste en trouwste supporterslegioen van Nederland liefst driekwart miljoen euro bijschrijven, bijna drie keer zo veel als aartsrivaal Ajax die zo’n 285.000 euro ontving. PSV (130.000 euro) en FC Utrecht (120.000 euro) bleken daarna het populairst onder de loterijdeelnemers.

Loten kopen voor je eigen club, organisatie of vereniging (geoormerkt werven) is steeds populairder. Meer dan 3.200 organisaties ontvangen een geoormerkte bijdrage uit de Sponsor Bingo Loterij. Deze bijdragen variëren van enkele duizenden tot zelfs miljoenen euro’s. Indien u Feyenoords Jeugdopleiding ook wilt steunen en daarnaast kans wilt maken op fantastische prijzen, kijk dan op www.sponsorbingoloterij.nl.Foto: Roy Beusker