Feyenoord O/19 verslaat eerste elftal Montfoort

Feyenoord O/19 heeft zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen het eerste elftal van v.v. Montfoort met 2-4 gewonnen. Naast het hoogste jeugdelftal van Feyenoord speelde ook de lichting onder veertien een oefenduel. Feyenoord O/14 pakte flink uit op bezoek bij SVS C1 en won met maar liefst 0-11. Beide wedstrijden maakten deel uit van het schaduwprogramma dat zaterdag in werking was getreden nadat de KNVB was overgegaan tot een algehele afgelasting.
GOED VOETBALLEND O/19 VERSLAAT MONTFOORT 1

In plaats van de jacht op de koppositie in de competitie stond er voor Feyenoord onder 19 zaterdag een treffen met v.v. Montfoort 1 op het programma. In een oefenduel rekenden de Rotterdammers af met de goed voetballende zaterdag-eersteklasser. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel won met 2-4.

Darley deed zaterdagmiddag wedstrijdritme op bij het hoogste jeugdteam van Feyenoord. De Braziliaanse doelman speelde de volle negentig minuten tijdens het vriendschappelijke duel.

‘We hebben heel aardig gespeeld tegen een goede tegenstander’, zei Van Gastel na afloop. ‘We hebben weinig weggeven en waren erg productief. Daarbij heb ik ook nog eens een paar goede doelpunten gezien. Ik ben dus zeker tevreden.’

Onder 19 voetbalde goed in het Utrechtse Montfoort. De thuisclub deed voetballend weinig onder voor de Rotterdammers, maar die waren zaterdagmiddag bijzonder effectief. Binnen het kwartier opende Andréa Fileccia de score na een voorzet van Nayib Lagouireh.

Tien minuten later was het Bruno Martins Indi die voor Rotterdams succes zorgde. De verdediger scoorde vorige week al na een knappe rush van achteruit en dat smaakte blijkbaar naar meer. Opnieuw ging een lange rush vooraf aan zijn treffer, die uiteindelijk na wat gerommel in het strafschopgebied tot stand kwam.

Net voor de pauze besliste O/19 de oefenwedstrijd definitief. Opnieuw ging een goede actie van Lagouireh aan de treffer vooraf, die nu op naam kwam van Shabir Isoufi. Door wat wisselingen in de rust was Feyenoord na de pauze even de draad kwijt. Het stelde de thuisploeg daardoor in de gelegenheid om binnen acht minuten de achterstand te verkleinen tot 2-3.

Verder lieten de Rotterdammers het niet komen. Er werd weinig meer weggegeven en twintig minuten voor het einde tekende Ricky van Haaren voor het slotakkoord. Op aangeven van invaller Anouar Boukhari maakte de middenvelder de 2-4.

v.v. Montfoort 1 – Feyenoord O/19 2-4

13’ 0-1 Fileccia
25’ 0-2 Martins Indi
45’ 0-3 Isoufi
48’ 1-3
53’ 2-3
69’ 2-4 Van Haaren

Opstelling Feyenoord O/19: Darley; Martins Indi, Smith, Erkelens, Khwela; Clasie (46’ Rashid), Van Haaren, Isoufi (46’ Boukhari); Cabral, Fileccia en Lagouireh (46’ Jansen).

KLINKENDE OEFENZEGE ONDER 14 OP SVS C1

Feyenoord onder 14 oefende zaterdag in Capelle aan den IJssel tegen SVS C1. De Rotterdammers walsten over de gastheren heen en wonnen het duel uiteindelijk met 0-11. Trancy Muodi nam vijf doelpunten voor zijn rekening.

‘We hebben hier heerlijk en vrijuit kunnen voetballen’, keek trainer Rob Kurvers terug op het duel. ‘De jongens hebben zich goed aan de opdracht gehouden en heel veel kansen gecreëerd. Prima.’

O/14 begon vanaf het eerste fluitsignaal sterk op het kunstgrasveld van SVS. Al na tien minuten opende Djazz Manusama de score. Hij leidde daarmee een doelpuntrijke wedstrijd in, waarin O/14 vooral na rust enorm veel kansen kreeg op een monsterscore.

Met een hattrick bracht Muodi de Rotterdammers nog voor de pauze op een 0-4 voorsprong. Binnen het uur verdubbelden Ackeo Liefden, weer Muodi, Robbie Lenzini en Furkan Eren de score. Tussendoor zorgde Feyenoord-keeper Tim van der Linden ervoor dat aan de andere kant de nul op het scorebord bleef staan, door een strafschop te stoppen.

SVS kon het tempo van de gasten zeker na rust niet meer bijhouden. Elke aanval leidde daarom tot een doelkans voor de Rotterdammers. O/14 liep in de slotfase via goals van Liefden (2) en Muodi uit naar de klinkende 0-11 zege.

SVS C1 – Feyenoord O/14 0-11

10’ 0-1 Manusama 56’ 0-7 Lenzini
19’ 0-2 Muodi 60’ 0-8 Eren
30’ 0-3 Muodi 61’ 0-9 Liefden
34’ 0-4 Muodi 63’ 0-10 Muodi
45’ 0-5 Liefden 76’ 0-11 Liefden
46’ 0-6 Muodi

Opstelling Feyenoord O/14: Van der Linden; Kingsale, Yalamoglu (36’ José Sonha), Ulusoy, James (36’ Gronsveld); Eren, Klooster (36’ Lenzini), Van der Pijl; Muodi, Manusama (36’ De Vos) en Liefden.